Αρχίζει η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου

0
2052

Τοποθετήθηκαν ήδη τα κοντέινερ του εργολάβου στον προαύλειο χώρο.

Αρχίζει τις επόμενες μέρες το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Δράμας. Ήδη τοποθετήθηκαν δυο κοντέινερ για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου από τον εργολάβο, στο προαύλειο του Νοσοκομείου. Αναμένεται παράλληλα η τοποθέτηση και ενός ακόμη Box (κοντέινερ) που θα παραληφθεί τις επόμενες ημέρες για τις ανάγκες αντιμετώπισης των ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού. Στο συγκεκριμένο Box που θα τοποθετηθεί προκειμένου να μην υπάρχει άμεση επικοινωνία με το υπόλοιπο τμήμα του νοσοκομείου, θα εισάγονται τα ύποπτα περιστατικά, όπως προέκυψε από το χθεσινό ρεπορτάζ των “Χ”.
Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Δράμας, τα έργα της οποίας αρχίζουν τις επόμενες ημέρες, θα προκύψει αποτέλεσμα καλύτερης ενεργειακής απόδοσης για τις εγκαταστάσεις του, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ενίσχυση της λειτουργίας του.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, το έργο εκτιμάται ότι είναι σημαντικό για τον νομό, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Όπως έχει αναφερθεί και σε πρόσφατες δηλώσεις αρμοδίων φορέων, οι υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής μας και όχι μόνο (καθώς το Νοσοκομείο δεν εξυπηρετεί μόνο κατοίκους της Δράμας) θα αναβαθμιστούν σημαντικά.
Το προτεινόμενο έργο εμπίπτει στο πλαίσιο των στόχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Α.Μ.Θ. και συγκεκριμένα στον «Θεματικό στόχο: Υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» και στην «Επενδυτική Προτεραιότητα: Στήριξη της ενεργειακής απόδοσης, της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων κτηρίων, και στον τομέα της στέγασης».
Ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοομείου της Δράμας, είναι της τάξης των 5,5 εκ. ευρώ.
Το συνολικό εμβαδόν δόμησης στα κτίρια όπου θα προχωρήσουν τα έργα είναι σχεδόν 23.460,37 μ2 και η ωφέλιμη θερμαινόμενη επιφάνεια είναι 21.790,37 μ2.
Στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου θα γίνει: αντικατάσταση κουφωμάτων, εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, αντικατάσταση ψυκτικών συγκροτημάτων παραγωγής ψυχρού νερού, αντικατάσταση πύργων ψύξεως νερού με νέους, αντικατάσταση λεβήτων με νέους, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led, τοποθέτηση αισθητήρων αυτόματης ζεύξης φυσικού – τεχνητού φωτισμού και ελέγχου παρουσίας, εγκατάσταση πλήρους συστήματος επιτήρησης κτιρίου (BMS) τριών λειτουργικών επιπέδων 1200 σημείων, αντικατάσταση θερμαντήρων νερού (μπόιλερ), αντικατάσταση κυκλοφορητών νερού, αντικατάσταση, στις ζώνες των χειρουργείων και των μονάδων εντατικής θεραπείας του συστήματος θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού με νέο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!