Αλ. Παναγιωτίδης: «O Δήμος Δράμας θα είναι πάντα δίπλα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη»

0
5331

Σειρά κοινωνικών δράσεων από τον Δήμο Δράμας.

Σειρά δράσεων με κοινωνικό προσανατολισμό από τον Δήμο Δράμας ανακοίνωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, από 27 έως 31 Ιουλίου θα ξεκινήσει η παράδοση τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ σε 800 οικογένειες του Δήμου Δράμας που αριθμούν γύρω στα 1700 μέλη.
Η διαδικασία έφθασε στο συγκεκριμένο σημείο μετά από πολλά προβλήματα που αφορούσαν ενστάσεις από πλευράς αναδόχων του διαγωνισμού, όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτίδης, ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα αυτά έληξαν και ο Δήμος Δράμας είναι έτοιμος για να αρχίσει την πρώτη διανομή τροφίμων που αφορά είδη κοινωνικού παντοπωλείου (παρθένο ελαιόλαδο και σχολικές τσάντες). Οι ποσότητες των προϊόντων που θα δοθούν είναι μεγάλες και θα ακολουθήσουν άλλες έξι διανομές, με την επόμενη να έχει προγραμματιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και να αφορά τη διανομή κρεάτων, κοτόπουλων, τυριού φέτα και είδη βασικής υλικής συνδρομής.
«Μετά από αρκετά μεγάλη προσπάθεια της υπηρεσίας προμηθειών θα ακολουθήσει και συμπληρωματικός διαγωνισμός με τα υπόλοιπα του 2016 συν μιας επιχορήγησης της τάξης των 330.000 ευρώ που διατέθηκε από την πολιτεία. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Έχουμε ένα ποσό της τάξης των 830.000 ευρώ σε τρόφιμα,ο διαγωνισμός των οποίων θα βγει την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ είναι ένα από τα πιο σημαντικά που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας. Οι ποσότητες που θα διανεμηθούν στους δημότες είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν δοθεί ποτέ στον Δήμο Δράμας. Παρακαλώ τους συνδημότες μας να προσέλθουν για τη διανομή των τροφίμων τηρώντας τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα. Η διανομή των τροφίμων θα γίνει στο γήπεδο των Αμπελοκήπων δίπλα στο αθλητικό κέντρο Κραχτίδη» σημείωσε ο κ. Παναγιωτίδης.
Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτίδης, τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί συνεργασία με την οργάνωση «Μπορούμε», την οποία στηρίζει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την χορηγία διατακτικών. Πρόκειται για 15 επιταγές των 100 -150 ευρώ που θα δίνονται κάθε μήνα σε αντίστοιχες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου. Οι οικογένειες θα είναι διαφορετικές κάθε μήνα. Το σύνολο των επιταγών που θα δοθούν είναι περίπου 60 και θα χορηγηθούν με τη βοήθεια των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός συστήματος κουπονιών για την παροχή τροφίμων στις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την κρίση του COVID-19. Στόχος της δωρεάς είναι να βοηθήσει στην ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης από το Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δράμας αυτή τη στιγμή σιτίζει γύρω στις 1220 οικογένειες μέσω του ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και οι ανάγκες που διαμορφώνονται είναι αυξητικές, ιδιαίτερα μετά την περίοδο του κορωνοϊού, όπως εξήγησε ο κ Αλέξανδρος Παναγιωτίδης. Ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Δράμας θα είναι πάντα δίπλα σε όσες τις οικογένειες χρειάζονται στήριξη και θα επιδιώκει μέσω συνεργασιών να το πετύχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Παναγιωτίδης, στις 27 και 28 Ιουλίου το τμήμα Υγείας του Δήμου Δράμας και το Νοσοκομείο της Δράμας σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν εθελοντική αιμοδοσία μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η αιμοδοσία θα γίνεται σε καθημερινή βάση στην οδό Βερμίου (μεταξύ του νέου Δημαρχείου και του Δημοτικού Ωδείου) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν καλούν οι ενδιαφερόμενοι για ραντεβού είναι: 2521350331 και 2521022809.
Ο κ. Παναγιωτίδης ευχαρίστησε το Νοσοκομείο Δράμας, τον ιατρό κ. Τουρτούρη και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Νίκη Καρατζόγλου για τη συνεργασία, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θα διαθέσει την κινητή μονάδα «Οδυσσέας» για τις ανάγκες της αιμοδοσίας. Ο αριθμός των αιμοδοτών για το διήμερο αυτό δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 50 με 60 άτομα, αλλά θα ακολουθήσουν και εγγραφές για το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο λόγω χειρουργείων και ασθενών με αιματολογικές παθήσεις έχει μεγάλες ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ