Από τον Σεπτέμβριο τα εμφανή έργα του ΒΑΑ

0
4996

Μεταξύ του “Μύλου” και της οδού Θεοτοκοπούλου το πρώτο κομμάτι της ανάπλασης στην 19ης Μαΐου – οι εργασίες της πρώτης φάσης θα διαρκέσουν περίπου 20 μήνες.

Αρχίζουν από τον Σεπτέμβριο οι εμφανείς παρεμβάσεις της ανάπλασης στο πλαίσιο του ΒΑΑ στην οδό 19ης Μαΐου. Πρόκειται για το πρώτο κομμάτι της εργολαβίας του κυρίως έργου, που εκτείνεται από την περιοχή του Μύλου μέχρι και την οδό Θεοτοκοπούλου. Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη στην οδό 19ης Μαΐου τα έργα που προβλέπονται σε επίπεδο ύδρευσης – αποχέτευσης και υπογειοποίησης του ηλεκτροφωτισμού.
Ήδη στις 15 Ιουλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της 1ης ομάδας, που αποτελείται από περίπου 10 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, στο πρώτο τμήμα της αρχής της 19ης Μαΐου από όπου θα ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης στα πλαίσια του ΒΑΑ. Η συνάντηση αυτή οργανώθηκε από το ΔΙ.ΔΙΑΚ.-ΔΡΑΜΑΣ με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, καθώς και της αναδόχου εταιρείας ΤΑΪΡΗΣ Α.Ε.
Οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν αναλυτικά για τεχνικά θέματα του έργου και έγινε λεπτομερής καταγραφή των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά την υλοποίηση του. Το ΔΙ.ΔΙΑΚ.-ΔΡΑΜΑΣ θα κάνει και επόμενες συναντήσεις-συζητήσεις και με τις υπόλοιπες ομάδες επιχειρηματιών της περιοχής παρέμβασης του ΒΑΑ με βάση το σχέδιο εξέλιξης των εργασιών ανάπλασης, καθώς και με κατοίκους της περιοχής.

Μιχάλης Τάσσου, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού

Όπως τόνισε χθες απαντώντας στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, «έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της πλευράς που υλοποιεί το έργο και της πλευράς των κατοίκων που θα υποστούν μια όχληση για όσο διάστημα των εργασιών. Από τους περιοίκους τίθενται θέματα (και πολύ λογικά) που αφορούν τις θέσεις στάθμευσης κατά την διάρκεια των εργασιών, αλλά και ζητήματα προσβασιμότητας στην επιχείρησή τους. Σε όλα αυτά τα ζητήματα επεξεργαζόμαστε προτάσεις και λύσεις».
Σε ό,τι αφορά τις εργασίες της ΔΕΥΑΔ, αυτές έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90-92%. Αναμένεται να προχωρήσει το μέρος που απέμεινε, το οποίο θα αρχίσει μαζί με την παρέμβαση του εργολάβου.
«Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό σημείο από την περίοδο της επανεκκίνησης των εργασιών μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα είναι έτοιμος να δώσει μέσα στον Σεπτέμβριο το πρώτο μεγάλο τετράγωνο στον εργολάβο, ο οποίος θα ξεκινήσει την ανάπλαση της περιοχής» εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας.
Η κα Κατερίνα Ιωσηφίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, σημείωσε, επίσης, ότι η παρέμβαση του πρώτου τμήματος της κύριας εργολαβίας του έργου (τα εμφανή έργα ανάπλασης δηλαδή) θα αρχίσουν από τη περιοχή του Μύλου και θα εκταθούν μέχρι την οδό Θεοτοκοπούλου. Το έργο της κύριας εργολαβίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε μία περίοδο 20 μηνών από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι εργασίες, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το διάστημα οι μη προγραμματισμένες καθυστερήσεις, ή απρόβλεπτα εμπόδια που θα εμφανιστούν στην εξέλιξη του έργου. Στο διάστημα αυτό η περιοχή παρέμβασης δεν θα είναι αποκομμένη από την κυκλοφορία.
Οι παρεμβάσεις του ΒΑΑ, μετά την οδό 19ης Μαΐου, θα κατευθυνθούν προς την οδό Εθνικής Αμύνης και παράλληλα με τον Δημοτικό Κήπο θα φθάσουν μέχρι το ξενοδοχείο Ξενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!