Αρχίζει η νέα κυνηγετική περίοδος από τις 20 Αυγούστου

0
1059

– 2500 κυνηγοί είναι εγγεγραμμένοι στους τρεις κυνηγετικούς συλλόγους της Δράμας
– Μιλά στα «Χ» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, κ. Γιώργος Ελευθεριάδης

Ξεκίνησε από τις 9 Αυγούστου η έκδοση αδειών θήρας για την περίοδο 2021-2022 στους κυνηγετικούς συλλόγους της Δράμας, με φόντο την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου.
Ήδη εκατοντάδες κυνηγοί έχουν σπεύσει τους κυνηγετικούς συλλόγους της Δράμας, προκειμένου να ανανεώσουν την άδεια κυνηγίου, όπως κάνουν κάθε χρόνο. Στον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας, οι ανανεώσεις αδειών έχουν ξεπεράσει τις 350, όπως σημείωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, κ. Γιώργος Ελευθεριάδης, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση τις επόμενες ημέρες. Βέβαια, όπως σημειώνει, υπάρχουν και κυνηγοί που εξασφαλίζουν άδεια για την κυνηγετική περίοδο αργότερα, μετά την έναρξή της, καθώς ενδιαφέρονται για την περίοδο κυνηγίου του αγριόχοιρου, του λαγού κλπ.
Φέτος, ισχύει και έκπτωση για όσους είχαν βγάλει άδεια κυνηγίου κατά την περσινή χρονιά, σημειώνει ο κ. Ελευθεριάδης, διευκρινίζοντας για παράδειγμα ότι το κόστος της τοπικής άδειας με την έκπτωση ανέρχεται στα 103 ευρώ. Το κέρδος από την έκπτωση για όσους είχαν εξασφαλίσει πέρσι άδεια κυνηγίου είναι 23 ευρώ για την τοπική άδεια, 43 ευρώ για την περιφερειακή άδεια και 73 ευρώ για τη γενική άδεια.
Πιο συγκεκριμένα, για όσους αιτούνται έκδοση άδειας θήρας ίδιου τύπου με πέρσι, οι τιμές είναι 103 ευρώ και για τους τρεις τύπους αδειών. Επίσης, για όσους αιτούνται έκδοση άδειας διαφορετικού τύπου από πέρσι, οι τιμές είναι: από τοπική σε περιφερειακή 141 ευρώ, από τοπική σε γενική 171 ευρώ και από περιφερειακή σε γενική άδεια είναι 151 ευρώ.
Παράλληλα, για όσους δεν θεώρησαν πέρυσι άδεια θήρας, οι τιμές είναι: για την τοπική άδεια 131 ευρώ, για την περιφερειακή άδεια 151 ευρώ και για τη γενική άδεια 181 ευρώ.
Σε αυτή τη διαδικασία είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου και το βιβλιάριο με το αντιλυσσικό εμβόλιο για όσους διαθέτουν κυνηγετικό σκύλο.
Στην ασφάλιση του κάθε κυνηγού συμπεριλαμβάνεται και η ασφάλιση κυνηγετικών σκύλων, η οποία αφορά τραυματισμό ή θάνατο σκύλου από: πτώση βράχων έως 300 ευρώ, τροχαίο ατύχημα έως 300 ευρώ και δάγκωμα φιδιού, αγριογούρουνου και λύκου έως 300 ευρώ.
Ήδη τις τελευταίες δύο χρονιές έχουν αποζημιωθεί κυνηγοί-μέλη του συλλόγου για τραυματισμούς ή θανάτους κυνηγετικών σκύλων. Οι προϋποθέσεις για να λάβει κανείς την αποζημίωση είναι το σκυλί να είναι δηλωμένο στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία, να είναι σκύλος ράτσας, να φέρει ειδικό τσιπ αναγνώρισης.
Όπως διευκρινίστηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας, το κεφάλαιο των 300 ευρώ είναι για μία φορά τη σεζόν, έτσι π.χ. αν ένας σκύλος τραυματιστεί μία φορά (η μοναδικότητα του κάθε σκύλου αποδεικνύεται με το τσιπ), και λάβει το ποσό των 300 ευρώ· αν πάθει κάτι και πάλι εντός της σεζόν, δεν θα λάβει ξανά αποζημίωση.
Το ωράριο λειτουργίας του γραφείου του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-14:30 και 18:00-20:00 και το Σάββατο 09:00-13:00. Για πληροφορίες μπορούν οι κυνηγοί να καλούν στο τηλέφωνο 2521034461. H χρήση μάσκας στον χώρο του συλλόγου είναι υποχρεωτική.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας στα «Χ», η κυνηγετική περίοδος που αρχίζει στις 20 Αυγούστου ξεκινά με τα θηράματα τρυγόνι, ορτύκι και φάσα. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου ανοίγει το κυνήγι πέρδικας, λαγού, αγριογούρουνου κλπ. Ο ίδιος εκτιμά ότι φέτος η κυνηγετική περίοδος θα κυλήσει ομαλότερα, καθώς πέρσι οι έξοδοι των κυνηγών ήταν ελάχιστοι λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Εξέφρασε την ευχή για καλή κυνηγετική χρονιά χωρίς ατυχήματα και προέτρεψε τους κυνηγούς να λαμβάνουν τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται.
Σημειώνεται ότι στους τρεις κυνηγετικούς συλλόγους που λειτουργούν στη Δράμα είναι εγγεγραμμένοι συνολικά περίπου 2500 κυνηγοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!