Αρχίζει ο κόμβος στον Ξηροπόταμο

0
7572

Μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το έργο, σύμφωνα με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας

Στη φάση υπογραφής των συμβάσεων από τους αναδόχους εργολάβους βρίσκονται τα έργα για τον κυκλικό κόμβο του Ξηροποτάμου και η κατασκευή της νέας γέφυρας στην Μαρμαριά του Δήμου Παρανεστίου.
Η υπογραφή της σύμβασης για τον νέο κυκλικό κόμβο του Ξηροποτάμου επρόκειτο να υπογραφεί χθες Τρίτη, ενώ μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται η εγγυητική επιστολή του αναδόχου και η υπογραφή της σύμβασης του έργου για την νέα γέφυρα στην Μαρμαριά, όπως εξήγησε μιλώντας στα “Χ” ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας Θ. Σιδηρόπουλος.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση Ξηροποτάμου, ο εργολάβος έχει προθεσμία ενός μήνα για τη σύνταξη της μελέτης εφαρμογής και την οργάνωση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου, το οποίο ναι μεν έχει προθεσμία ολοκλήρωσης ενός έτους ωστόσο το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε διάστημα περίπου δυο μηνών από την στιγμή που θα αρχίσουν οι εργασίες. Στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, ενώ μέχρι το φθινόπωρο σύμφωνα με όσα είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας στην ταχύτητα των έργων θα συμβάλλει και η μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων που έρχονται από τη Βουλγαρία λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο εν λόγω σημείο είναι καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη των έργων, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να βρίσκονται στην διαδικασία εξεύρεσης οδών παράκαμψης για τα διερχόμενα οχήματα.
Παράλληλα προχωρά και ο σχεδιασμός του κυκλικού κόμβου στην περιοχή της Σόφτεξ με το συγκεκριμένο έργο να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υλοποίησης των μελετών. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ακολουθήσει το στάδιο της ένταξης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.
Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της κατασκευής νέας γέφυρας στην Μαρμαριά, γνωρίζουμε οτι το συγκεκριμένο έργο θεωρείται αρκετά δύσκολο και έχει ορίζοντα υλοποίησης δυο έτη από την έναρξη των εργασιών. Ωστόσο, η εκτίμηση που υπάρχει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας είναι πως μέχρι το καλοκαίρι του 2021 το έργο θα έχει υλοποιηθεί. Από την παλιά διαδρομή θα γίνεται και η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι την ολοκλήρωση της νέας γέφυρας. Θυμίζουμε ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου είχε υπογραφεί η διάθεση κονδυλίου ύψους 3.5 εκ ευρώ, για την κατασκευή της νέας και ασφαλούς γέφυρας στην Εθνική Οδό Δράμας – Ξάνθης.
Η καινούρια γέφυρα θα έχει μήκος 72,60 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα. Θα κατασκευαστεί σε απόσταση 100 μέτρων από την σημερινή γέφυρα και θα ακολουθεί νέα βελτιωμένη χάραξη, αποφεύγοντας τις επικίνδυνες στροφές που υπάρχουν σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ