Αρχίζει πανηγυρικά η Δραμοινογνωσία

1
1497

Η Π.Ε. Δράμας και οι πέντε δήμοι του νομού απηύθυναν από κοινού κάλεσμα για τις φετινές εκδηλώσεις


Αρχίζουν πανηγυρικά οι εκδηλώσεις της Δραμοινογνωσίας μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης. Χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, με την παρουσία όλων των δημάρχων και εκπροσώπων των δήμων του Νομού Δράμας, που συνδράμουν από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα και άλλους επαγγελματικούς φορείς στη φετινή διοργάνωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μιλώντας για τη φετινή διοργάνωση τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος της Δραμοινογνωσίας θα πραγματοποιηθούν δυο τριήμερα (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή) με σκοπό να τονωθεί και η τοπική οικονομία. Η πρώτη ημέρα, την Παρασκευή 20 Μαίου, ξεκινά με ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο και στο τέλος της ημέρας θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συναυλία της φετινής διοργάνωσης με την Γλυκερία και την λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Η συναυλία αυτή γίνεται με την συνδρομή των δήμων Δράμας και Κάτω Νευροκοπίου, τους οποίους ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Παράλληλα ευχαρίστησε και τον Δήμο Παρανεστίου, για τον αγώνα wine trail που θα γίνει την Κυριακή 29 Μαΐου στα τέσσερα οινοποιία της περιοχής μας. Παράλληλα όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, σημαντική είναι και η συμβολή του Δήμου Προσοτσάνης, στην Δραμοινογνωσία με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Καλής Βρύσης στις 22 Μαίου και το έθιμο των Αναστεναρίων στην Μαυρολεύκη. Παράλληλα είναι σημαντική και η συμβολή του Δήμου Δοξάτου, γιατί σε πολλά επιμέρους θέματα της Δραμοινογνωσίας ήταν καθοριστική και έδωσε λύσεις…“Αυτή είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως νομός” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είπε ότι γίνεται πλέον μια συστηματική προσπάθεια, για ένα θεσμό κύρους και προβολής του νομού, όπως η Δραμοινογνωσία, με την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαεμμονουήλ. Πρόσθεσε ότι: “Είναι σημαντικό να συμπράττουν όλοι οι φορείς για το καλό της πόλης και του νομού μας…Θέλω να καλέσω όλους τους συνδημότες μας, και όλο το νομό να παραβρεθεί σε αυτές τις εκδηλώσεις,γιατί είναι μοναδικές και γιατί αναβαθμίζουν, την περιοχή, το νομό και την πόλη μας. Δίνουν μια οινική ταυτότητα που είναι σημαντική και για τις επιχειρήσεις και για την επιχειρηματικότητα…”.

Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, είπε χαρακτηριστικά, με αφορμή την συμβολή του δήμου του στην φετινή διοργάνωση της Δραμοινογνωσίας, ότι ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, δεν είναι μακρινός ξάδερφος αλλά κομμάτι του νομού και απευθυνόμενος στον Αντιπεριφερειάρχη, τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία που δόθηκε στον ορεινό δήμο του Νομού να συμμετάσχει στην διοργάνωση που ο Δήμος Νευροκοπίου την θεωρεί και δική του. Κατέληξε λέγοντας: “Ας είναι αυτή η αρχή που όλοι θα αφήσουμε το “εγώ” και θα βάλουμε μπροστά το “εμείς” για να κάνουμε κάτι καλύτερο για το νομό μας”. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η απόφαση για τη συμμετοχή στη Δραμοινογνωσία αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νευροκοπίου.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, είπε ότι είναι πολύ σημαντική η κοινή παρουσία όλων των δημάρχων για την προβολή των εκδηλώσεων της Δραμοινογνωσίας. Επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ότι οι συνεργασίες βοηθάνε και εξέφρασε την βούληση του Δήμου Παρανεστίου να βοηθήσει στην προβολή κάθε θετικού στοιχείου στο Νομό, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας… Μίλησε για την Ανδριανή, για την οποία, η Δραμοινογνωσία είναι γιορτή, καθώς σε αυτή συμμετέχουν τα οινοποιεία της περιοχής με τον αγώνα wine trail αλλά και με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τους επισκέπτες…

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι “οι δρόμοι του κρασιού τέμνονται στη Δράμα”. Πρόσθεσε ότι η δυτική πλευρά του Νομού Δράμας, όπου βρίσκεται ο Δήμος Προσοτσάνης, παραδοσιακά από τα αρχαία χρόνια, είχε το σταφύλι και τον οίνο ως σημείο αναφοράς. Μίλησε για το ιερό του Διονύσου στην Καλή Βρύση που αποτελεί σημείο επισκεψιμότητας και για τη Δραμοινογνωσία, αλλά αναφέρθηκε και στα Αναστενάρια της Μαυρολεύκης που θα αποτελέσουν επίσης πόλο επισκεψιμότητας αυτές τις ημέρες.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου μίλησε και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κ. Καραμπακάλης, ο οποίος εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Δοξάτου κ. Ζεκερίδη, μίλησε για την σχέση του Δήμου Δράμας με το κρασί από τα χρόνια της αρχιαότητας μέχρι σήμερα και μίλησε τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν στο Δήμο Δοξάτου και έχουν σχέση με την παραγωγή κρασιού, αλλά και για τα οινοποιεία που διαθέτει σήμερα στα διοικητικά του όρια, σημειώνοντας ότι τα οινοποιεία της Δράμας, διαθέτουν από τα ποιοτικότερα κρασιά στην Ελλάδα και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της.

Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας κα Βασιλική Πουλιούδη είπε ότι η υπηρεσία συμμετέχει στη Δραμοινογνωσία με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής ιστορίας. Μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για τα αρχαιολογικά ευρήματα που συνδέουν την Αγριάμπελη της αρχαιότητας με το σημερινό ήμερο αμπέλι…

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Παπουτσής είπε μεταξύ άλλων ότι η Δραμοινογνωσία δίνει τη δυνατότητα να γίνει πράξη στην Δράμα ένα παλιό σύνθημα, το “Όλοι μαζί μπορούμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Είπε ότι στο πλάισιο της προσπάθειας ανάδειξης της σχέσης του οίνου με την περιοχή, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας, ένα επιστημονικό συνέδριο, στις 20 Μαίου και στις 6 το απόγευμα, προκειμένου όσοι το παρακολουθήσουν να μυηθούν στον σκοπό και τον στόχο της φετινής Δραμοινογνωσίας και να δοθεί προστιθέμενη αξία στο θέμα της επίγευσης πολιτισμού, που συνοδεύει τη διοργάνωση.

Κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις έκαναν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, εκπρόσωποι των οινοποιών, εκπρόσωποι των καταστηματαρχών και στελέχη των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη φετινή διοργάνωση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!