Αρχίζει στον Δημοτικό Κήπο το έργο της παιδικής χαράς

0
811

– Με χρηματοδότηση από την Κοινότητα Δράμας και πόρους του Πράσινου Ταμείου
– Τοπογραφική αποτύπωση του χώρου για τα παιχνίδια γίνεται αυτή τη στιγμή από τον εργολάβο


 

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν αρχίσει οι εμφανείς εργασίες για την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Ο ανάδοχος του έργου έχει υπογράψει ήδη το συμφωνητικό για την υλοποίηση του έργου. Ο εργολάβος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην φάση της τοπογραφικής αποτύπωσης του χώρου για να οριστούν τα σημεία που θα τοποθετηθούν τα παιχνίδια της παιδικής χαράς.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει ερευνητικές τομές προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο ύψος βρίσκεται το νερό κάτω από το έδαφος, ενώ επίκειται και υδραυλική μελέτη που δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Πρόκειται για έργο που υλοποιείται με οικονομικούς πόρους από την Κοινότητα Δράμας η οποία διέθεσε 380.000 ευρώ για τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου και πόρους του Πράσινου Ταμείου ύψους 207.155 ευρώ, όπως ανέφερε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κα Εύη Αθανασιάδου.
Η ίδια τόνισε ότι η Παιδική Χαρά του Δημοτικού Κήπου της Δράμας προβλέπεται από τη διαχειριστική μελέτη που καταρτίστηκε πριν από 3 χρόνια περίπου. Η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας, πίσω από το ξενοδοχείο Ξενία, θα γίνει στο χώρο όπου βρισκόταν η παλιά, πλέον αποξηλωμένη Παιδική Χαρά. Λόγω της θέσης της νέας παιδικής χαράς, υπάρχουν σημεία με υψηλή στάθμη υπόγειων νερών και λάσπης λόγω της παλαιότερης πισίνας που υπήρχε εκεί. Γι’ αυτό τον λόγο, στη μελέτη του έργου προβλέπεται η δημιουργία ενός δικτύου στραγγιστηρίων για τη συλλογή και αποστράγγιση των υπόγειων νερών.
Για τη νέα Παιδική Χαρά προβλέπεται η τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων γυμναστικής που μπορούν να εξυπηρετήσουν διάφορες ηλικιακές ομάδες και παιδιά με αναπηρία. Θα διαθέτει επίσης ειδικό ελαστικό δάπεδο και παγκάκια. Θα υπάρχουν επίσης κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες και φωτιστικά LED για τη βελτίωση των συνθηκών φωτισμού τη νύχτα. Επίσης θα υπάρχει μεταλλική περίφραξη που θα εμποδίζει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο χώρο και θα διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών.
Τα όργανα που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν για τα νήπια στη νότια και ανατολική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου είναι μία τετραθέσια κούνια, οκταθέσια τραμπάλα, πολυσύνθετο θεματικό όργανο, όργανο ισορροπίας, διαδραστικό θεματικό παιχνίδι και ελαστικό παιχνίδι. Για τα μεγαλύτερα παιδιά στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθούν τετραθέσια κούνια, εναέρια τραμπάλα – ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο αναρρίχησης, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τραμπολίνο, φωτεινό παιχνίδι ελατήριο και πολυέδρα αναρρίχησης. Στην περιοχή για ΑμεΑ, στα νοτιοανατολικά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένας μύλος για αμαξίδιο, τραμπάλα για αμαξίδιο και κούνια για αμαξίδιο.
Η Παιδική Χαρά στο Δημοτικό Κήπο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των γονέων, ιδίως στην περιοχή του κέντρου της πόλης. Η παλιά παιδική χαρά είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό, αφήνοντας τα παιδιά χωρίς τον κατάλληλο χώρο ψυχαγωγίας στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ