Αρχίζουν από την Παρασκευή οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια

0
2640

– Χρ. Μαμσάκος: «Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας θα εορτασθούν τα Ελευθέρια της Δράμας»
– Οι περισσότερες δράσεις θα γίνουν στο θεατράκι «Σωκράτης Δημητριάδης» στην Αγία Βαρβάρα

Με την έλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γιορταστούν τα φετινά Ελευθέρια στη Δράμα, όπως ανακοίνωσε και επίσημα χθες ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Φέτος συμπληρώνονται 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Δράμας την 1η Ιουλίου του 1913. Όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας, η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σταθμούς της νεότερης ιστορίας της μαρτυρικής μας πόλης.
«Είναι η ημέρα κατά την οποία ο λαός της Δράμας απέκτησε την ελευθερία του, αποτάσσοντας τον διπλό ζυγό της σκλαβιάς, τον τουρκικό και τον βουλγαρικό. Φέτος, όμως, θα είναι μία διαφορετική χρονιά, γιατί θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να παραβρίσκεται στον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης μας η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Με λαμπρότητα και με σεβασμό στην ιστορική μνήμη και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που απαιτούνται, οι Δραμινές και οι Δραμινοί θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπως αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της πόλης» τόνισε ο Δήμαρχος Δράμας.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λευτέρης Καλλινικίδης είπε: «Πάνω από 50 καλλιτέχνες, πολλές συναυλίες και θεατρικά πλαισιώνουν φέτος τα Ελευθέρια της Δράμας, που ξεκινούν την Παρασκευή 25 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου. Τα φετινά Ελευθέρια τιμά με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου. Προσέξαμε στην αξιολόγηση να κάνουμε μία πολύ προσεκτική επιλογή στα μουσικά σχήματα και στα θεατρικά. Θέλω να γνωρίζετε ότι πλέον τα Ελευθέρια καθιερώνονται ως Γιορτές Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συνδέονται άρρηκτα με τα Ελευθέρια και την ιστορία αυτού του τόπου.
Η διοίκηση του Δήμου Δράμας δείχνει εμπράκτως δύο πολύ μεγάλα και βασικά βήματα: Το ένα αφορά τους καλλιτέχνες πανελλαδικά. Δείχνει ότι στην περίοδο του covid στηρίζει τους καλλιτέχνες και κυρίως τους νέους καλλιτέχνες. Το δεύτερο σημαντικό βήμα αφορά την πόλη μας και είναι ότι από φέτος όλες οι εκδηλώσεις στον Δήμο Δράμας φέρουν και τη σφραγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη σημασία και αξία δίνει η διοίκηση του Δήμου Δράμας στον πολιτισμό. Καλούνται οι Δραμινές και οι Δραμινοί, αλλά και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν από την ευρύτερη περιφέρεια, να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις μας οι οποίες είναι εντελώς δωρεάν. Θα χαρούμε να τους φιλοξενήσουμε. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν κυρίως στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας και ελάχιστες στην κεντρική πλατεία της Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!