Αρκετά προβλήματα στη Δράμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

0
2661

Ευτυχώς καταγράφηκαν μόνο υλικές ζημιές

Σε περισσότερες από 23 περιπτώσεις αντλήσεων νερού που συγκεντρώθηκε σε οικίες από τις συνεχείς βροχοπτώσεις του τριημέρου που προηγήθηκε επενέβη η Πυροσβεστική υπηρεσία της Δράμας.

Τα προβλήματα ήταν περισσότερα στην περιοχή της Μαυρολεύκης όπου τα φαινόμενα είχαν μεγαλύτερη ένταση όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας. Παρά την πληθώρα των περιστατικών δεν αντιμετωπίσθηκε κίνδυνος σε ανθρώπινες ζωές ωστόσο ήταν αρκετές οι υλικές ζημίες που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες.
Εντωμεταξύ εξαιτίας των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων δεν έλειψαν και τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων την Παρασκευή στην γέφυρα που βρίσκεται πίσω από το LIDL στον δρόμο που οδηγεί προς τον οικισμό του Πανοράματος αλλά και στην γέφυρα που συνδέει την περιοχή των Λαχανοκήπων με τον οικισμό του Αρκαδικού.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης είπε ότι εξαιτίας της ποσότητας του νερού μεταφέρθηκαν αρκετά φερτά υλικά, κλαδιά και άλλα στις διόδους του νερού στις δυο γέφυρες με αποτέλεσμα αυτές να πλημμυρίσουν και να είναι αδύνατη η κίνηση των οχημάτων από τα συγκεκριμένα σημεία. Οι υπηρεσίες του Δήμου με την χρήση μηχανημάτων επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια να καθαριστούν αυτά τα σημεία και να διευκολυνθεί η κίνηση των υδάτων. Το νερό στα δυο αυτά σημεία έφτασε σε αρκετά μεγάλο ύψος και ανήλθε στο ένα μέτρο πάνω από την γέφυρα ειδικά στην περίπτωση της διάβασης που βρίσκεται πίσω από το LIDL όπου καταστράφηκαν και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Το νερό που ήταν αρκετά ορμητικό και πέρασε πάνω από την συγκεκριμένη γέφυρα μπλοκάρισε και την δίοδο της γέφυρας κοντά στο Αρκαδικό.
Οι δυο γέφυρες καθαρίστηκαν και απελευθερώθηκαν το πρωί του Σαββάτου παρόλα αυτά αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες να απαγορευθεί η διέλευση των ΙΧ για λόγους ασφαλείας και επειδή δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί ο όγκος του νερού που θα συγκεντρωθεί εκ νέου. Τα νερά που περνούν από τις δύο αυτές γέφυρες μέσω του χειμάρρου κατεβαίνουν από την περιοχή του Τουλουμπαρίου κοντά στο Λιβαδερό. Πρόκειται για μεγάλο όγκο νερού που διοχετεύεται από τα ορεινά της ευρύτερης περιοχής.
Προβλήματα επίσης δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και στο Νευροκόπι όπου υπερχείλισαν τα νερά του κεντρικού χειμάρρου και αντιμετωπίσθηκαν φαινόμενα ακόμη και πλημμυρών σε οικίες στην περιοχή της Αχλαδιάς ενώ σε επιφυλακή τέθηκε και η περιοχή του Οχυρού.
Επίσης προβλήματα κατολισθήσεων λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων υπήρξαν και στην περιοχή του Παρανεστίου. Προχθές, οι κατολισθήσεις ανάγκασαν την αστυνομία να προχωρήσει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης στο 42ο χλμ. Ο δρόμος τελικά άνοιξε χθες ωστόσο ήταν αδύνατη η κίνηση φορτηγών στο επαρχιακό δίκτυο Παρανεστίου Πρασινάδας όχι μόνο από τις κατολισθήσεις αλλά και από τις καθιζήσεις του εδάφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ