Σε πανηγυρικό κλίμα την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Στίβου

0
3177

Βραβεύτηκαν περισσότεροι από 35 δραμινοί αθλητές

O ΣΚΑ Δράμας και ο ΒΥΒΩΝ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και ταυτόχρονα στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν περισσότεροι από 35 αθλητές που διέπρεψαν από πέρσι στα πανελλήνια πρωταθλήματα μεταξύ αυτών και αθλητές της Άρσης Βαρών του Βύβωνα και του Πυρσού Προστσάνης ενώ βραβεύτηκαν και αθλητές με ειδικές ικανότητες για τις επιτυχίες τους σε ανάλογους αγώνες.

Στην εκδήλωση που έγινε με την παρουσία πλήθους κόσμου, ήταν παρόντες οι Βουλευτές Δημήτρης Κυριαζίδης από την ΝΔ και Χαρά Κεφαλίδου από την ΔΗΣΥ, εκπρόσωποι του Δήμου της Δράμας, εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων και υποψήφιοι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων και πολλοί άλλοι.
Στην έναρξη της εκδήλωσης βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια Ελλάδος στην δισκοβολία και τον ακοντισμό Πασχαλία Ελένη Μπενιάτογλου από τον Σύλλογο Ατόμων Με Αναπηρία «Οι Αγωνιστές». Η Πασχαλία που συνεχίζει να δίνει μαθήματα ζωής όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση βραβεύτηκε από τον κ. Μιχάλη Μλεκάνη με την ιδιότητα του πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Αμέσως μετά βραβεύτηκε ο αθλητής Δημήτρης Μπόσκος, επίσης του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Οι Αγωνιστές», που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του στην δισκοβολία και την σφαιροβολία. Ο Δημήτρης Μπόσκος βραβεύτηκε από τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Κυριαζίδη. Η τρίτη βράβευση έγινε στον υπεραθλητή Λάζαρο Μαρίγκο που μεταξύ άλλων κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του στον ακοντισμό και την δεύτερη στην δισκοβολία… Η παραλαβή του βραβείου για τον αθλητή έγινε από τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ «Οι Αγωνιστές». Η επίδοση του βραβείου έγινε από την Βουλευτή της ΔΗΣΥ κ. Χαρά Κεφαλίδου
Στην ίδια εκδήλωση πέραν της κοπής της πίτας, και των υπολοίπων βραβεύσεων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του προπονητή Αλέκου Φρούσιου που χάθηκε πέρσι όπως και στη μνήμη άλλων στελεχών του αθλητισμού.
Είναι μία γιορτή του Στίβου και της Άρσης Βαρών τόνισε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο προπονητής του ΣΚΑ Τάσος Μωυσιάδης, προσθέτοντας ότι οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει μέσα στην δωδεκάδα των σωματείων πανελλαδικά τον ΣΚΑ Δράμας και αυτοί που έχουν οδηγήσει πολύ ψηλά το τμήμα της Άρσης βαρών του Βύβωνα αν και προετοιμάζονται σε δύσκολες συνθήκες από πλευράς εγκαταστάσεων…”Ο Στίβος της Δράμας έχει συνέχεια, είπε ο κ. Μωυσιάδης απαντώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ για να προσθέσει, είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στο Δημοτικό Στάδιο. Περισσότερα από 200 παιδιά από όλους τους συλλόγους της Δράμας γυμνάζονται καθημερινά. Αυτοί οι αθλητές είναι και το μέλλον του Στίβου της Δράμας. Είναι παιδιά που έχουν δυνατότητες θέλουμε να αξιοποιήσουμε σαν προπονητές και εκεί θέλουμε την συμπαράσταση του Δήμου. Να γίνουν υποδομές που θα μπορούμε να γυμνάζουμε αυτά τα παιδιά. Ο χώρος δεν είναι λειτουργικός για τα 200 – 300 παιδιά που γυμνάζονται εκεί καθημερινά.
Οι εγκαταστάσεις είναι απηρχαιωμένες και παλιές. Το ταρτάν που φτιάχτηκε πριν μερικά χρόνια είναι πλέον άχρηστο. Το χόρτο στο γήπεδο είναι κατεστραμμένο. Το πιο βασικό πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει χώρος για κλειστές προπονήσεις τον Χειμώνα. Όλες οι πόλεις της Ελλάδας έχουν κλειστό προπονητήριο για τον Χειμώνα. Η προπόνηση στην Δράμα την ίδια περίοδο γίνεται με πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι κατόρθωμα που έχουμε αθλητές όπως ο Δουβαλίδης και άλλα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει με τέτοιες συνθήκες. Θέλουμε λίγο την συμπαράσταση του Δήμου. Να βοηθήσει να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αγώνες και να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό, όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις. Αυτό φέρνει εισροή καινούργιου χρήματος τοπικά. Η βελτίωση των εγκαταστάσεων σημαίνει ότι θα βοηθηθούν και οι συμπολίτες μας να γυμναστούν σε συνθήκες κανονικότητας. Μόνο οι κερκίδες έχουν κηρυχτεί ακατάλληλες εδώ και πολύ καιρό…”.
Ο γνωστός προπονητής κ. Στέλιος Κουρομιχελάκης δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ μεταξύ άλλων ο αθλητισμός της Δράμας έχει την ικανοποίηση να έχει φέτος πολύ μεγάλες διακρίσεις έχουμε αναδείξει ακόμη και πρωταθλητή Ελλάδος στους άνδρες. Έχουμε επίσης δεύτερες και τρίτες θέσεις πανελλαδικά. Αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Ο ίδιος πάντως απευθυνόμενος στο ακροατήριο εντός της αίθουσας του Δημοτικού Ωδείου αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών αλλά και σε επίπεδο κάλυψης των εξόδων που απαιτούνται για τις ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!