Άρωμα Χριστουγέννων στο κέντρο του Νευροκοπίου

1
896

Ο δήμος λειτουργεί για δεύτερη χρονιά το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» προσφέροντας χαρά σε παιδιά και μεγαλύτερους


Ένα μικρό αλλά όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό, έχει δημιουργηθεί στην πλατεία του Δήμου Νευροκοπίου φέτος για δεύτερη χρονιά μετά το 2019 και τη μεσολάβηση της πανδημίας που ακολούθησε.
Ο Δήμος Νευροκοπίου, προσπαθεί με το εγχείρημα αυτό να κάνει περισσότερο αισθητή την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στους κατοίκους του ακριτικού δήμου, που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται καθημερινά στην Ονειρούπολη της Δράμας λόγω απόστασης. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Νευροκοπίου κ. Θοδωρής Ιφόγλου μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας εξηγεί ότι το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» όπως ονομάζεται, προσφέρει κάποια παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά, με παγοδρόμιο, τρενάκι κλπ παράλληλα γίνονται και διάφορες εκδηλώσεις όπως η συναυλία που έγινε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου με τους Kings και την Άσπα. Μια εκδήλωση που συνοδεύτηκε από animater και δράση face και έγινε με φόντο το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 6 το απόγευμα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Χριστογεννιάτικου χωριού» που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, σήμερα Πέμπτη παρουσιάζεται και παράσταση παιδικού θεάτρου.
«Οι εκδηλώσεις δεν γίνονται σε καθημερινή βάση. Δεν είμαστε Ονειρούπολη ούτε και φιλοδοξούμε να γίνουμε. Ο κύριος στόχος μας είναι να διαδώσουμε το εορταστικό πνεύμα των ημερών στους κατοίκους του Νευροκοπίου, δίνοντας μια εναλλακτική επιλογή σε όσους θέλουν να μετακινηθούν προς τη Δράμα για την Ονειρούπολη πολύ συχνά και να αποφύγουν το κόστος της καθημερινής μετακίνησης που πέρα από τα έξοδα μετακίνησης απαιτεί και ένα κόστος 40 ευρώ ανά παιδί. Δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά αλλά για να δώσουμε στους κατοίκους του Νευροκοπίου την αίσθηση ότι μπορούν να ξεσκάσουν και να νοιώσουν το κλίμα των ημερών και στο Νευροκόπι» προσθέτει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νευροκοπίου.
Τα μηνύματα μέχρι στιγμής από τους κατοίκους της περιοχής για αυτή την προσπάθεια του δήμου είναι ενθαρρυντικά αφού πέρα από τη χαρά που προσφέρει αυτή η εκδήλωση στα ίδια τα παιδιά μεταφέρει χαρά και στους μεγαλύτερους που τα συνοδεύουν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!