«Αθλητισμός και παιχνίδι 2022» αντί για δημιουργική απασχόληση

0
1156

– Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από 18 Ιουλίου
– Αιχμές από την αντιπολίτευση για τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής


Στο πλαίσιο της 4ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Δράμας, που ψηφίστηκε από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, προβλέπεται η ενίσχυση του κωδικού με τίτλο οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων, κατά 10.000 ευρώ, προκειμένου ο δήμος να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 14.30 από Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή και για διάστημα 5 εβδομάδων, όπως εξήγησε η αναπληρωτής Δημάρχου κα Αναστασία Τόλιου.
Η ίδια είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι εξαντλήθηκε κάθε προσπάθεια προκειμένου το πρόγραμμα αυτό να στελεχωθεί με προσωπικό από την κοινωφελή εργασία, όπως λειτούργησε στο παρελθόν η «δημιουργική απασχόληση», αλλά οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν στον Δήμο Δράμας μέσα από την κοινωφελή εργασία, δεν καλύπτουν αυτές τις ανάγκες. Έτσι η δράση θα ανατεθεί με ανοικτή πρόσκληση, σε “ιδιωτικό πιστοποιημένο φορέα”, για την διαχείριση παιδιών αυτής της ηλικίας, ο οποίος μάλιστα θα προσλάβει τρεις καθηγητές φυσικής αγωγής και έναν παιδαγωγό, θα διαθέσει τον “αναλώσιμο εξοπλισμό” και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα. Το τμήμα δια βίου μάθησης παιδεία και πολιτισμού του Δήμου Δράμας, θα εγκρίνει το ακριβές πρόγραμμα της δράσης και θα αξιολογήσει με κοινωνικά κριτήρια τις αιτήσεις των συμμετεχόντων. Οι δραστηριότητες του προγράμματος θα γίνουν στο 5ο Γυμνάσιο και όπου αλλού απαιτηθεί. Το πρόγραμμα θα έχει τίτλο «Αθλητισμός και παιχνίδι 2022».

Σχολιάζοντας την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη + Ζωή, κ. Μιχάλης Μλεκάνης είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το πρόγραμμα αυτό, στην ουσία είναι πρόγραμμα “δημιουργικής απασχόλησης” και ο Δήμος Δράμας, διαθέτει αρμόδιους φορείς, δηλαδή τα ΚΔΑΠ του Νομικού Προσώπου, για να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρόσθεσε ότι είναι ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό να μιλάμε για “Αθλητισμό και Παιχνίδι” ενώ πρόκειται για δημιουργική απασχόληση. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί από τη Δημοτική Αρχή, πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα. Τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ότι θα χρειαστούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί για την διεξαγωγή του.

Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος της παράταξης “Project για τη Δράμα” κα Παρθένα Κιόρτεβε επεσήμανε ότι η παράταξη “Project” είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της «Δημιουργικής Απασχόλησης» από τις 6 Ιουνίου, αλλά δεν έλαβε σαφή απάντηση από την Δημοτική Αρχή για το τι θα γίνει. Επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή κινητοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της παράταξης “Project” στις 10 Ιουνίου, διαβεβαιώνοντας ότι τελικά θα λειτουργήσει το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Πρόσθεσε ότι στις 15 Ιουνίου, σε δημοσιεύματα του τύπου, η κα Τόλιου έλεγε ότι ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ενώ από τότε πέρασαν δυο εβδομάδες, η Δημοτική Αρχή, έφερε ένα πρόγραμμα με παραπλανητικό τίτλο και με μοναδικό τρόπο για να πραγματοποιηθεί την ανάθεση σε κάποιον ιδιώτη. “Η αλήθεια είναι ότι το παλέψατε αλλά δεν προετοιμαστήκατε σωστά. Το αφήσατε την τελευταία στιγμή. Υπάρχουν άλλοι δήμοι που είναι προετοιμασμένοι από τον Μάιο. Ο Δήμαρχος Δράμας ως πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ θα μπορούσε να τους ρωτήσει πως το έκαναν αυτοί. Θεωρούμε ότι οι 10.000 ευρώ για τις πέντε εβδομάδες που θα διαρκέσει το πρόγραμμα είναι πάρα πολλά” είπε ανάμεσα σε άλλα η κα Κιόρτεβε.

Η κα Τόλιου πάντως, αργότερα, είπε ότι το διάστημα που θα μπορέσει να λειτουργήσει το πρόγραμμα είναι από 18 Ιουλίου μέχρι 19 Αυγούστου. Τελικώς το πρόγραμμα που πρότεινε η Δημοτική Αρχή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία προκειμένου να υλοποιηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ