Αβραάμ (Μάκης) Καραγιαννίδης: Το Project Δράμα 2020 εγγυάται τη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με τη Δημοτική Αρχή

Συνέντευξη με τον Αβραάμ (Μάκη) Καραγιαννίδη, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Σιδηρονέρου με την Δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020

0
3188

Ο Αβραάμ (Μάκης) Καραγιαννίδης με καταγωγή από τα Κύρια Δράμας, γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Είναι πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα διευρύνει την επιστημονική του κατάρτιση ως υποψήφιος διδάκτορας του ιδίου Τμήματος. Επέλεξε να εγκατασταθεί και να εργαστεί στη Δράμα από το 2000, αρχικά ως εποχιακός Δασολόγος του Δασαρχείου και ακολούθως ως ελεύθερος επαγγελματίας μέχρι το 2010, όπου και διορίστηκε στη Δασική Υπηρεσία. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Μάντζαλη και έχει 2 παιδιά. Οραματίζεται μια ανθρωποκεντρική πολιτική, έντιμη, σύγχρονη και αποτελεσματική.

Κ. Καραγιαννίδη, τι σας οδήγησε στην ενασχόλησή σας με τα κοινά και γιατί επιλέξατε την παράταξη Project Δράμα 2020;

Οδηγήθηκα σε αυτή την απόφαση εξαιτίας της αγάπης και του οράματος για τον τόπο μου. Επιλέξαμε συνειδητά με τη σύζυγό μου να ζήσουμε και να εργαστούμε στη Δράμα διότι θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη πόλη για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Το ελάχιστο λοιπόν που θα μπορούσα να προσφέρω στην πόλη μου είναι η συμμετοχή μου σε μια ανεξάρτητη, ενεργό και δυναμική παράταξη, η οποία έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της και την αναβάθμισή της.

Τι σημαίνει η συμμετοχή σας στη Δημοτική Ενότητα Σιδηρονέρου;

Το Σιδηρόνερο για μένα, πέρα από τις συγγενικές μου ρίζες, αποτέλεσε την επαγγελματική μου αφετηρία και διαμόρφωσε την μετέπειτα πορεία μου. Ως Δασολόγος του Δασαρχείου Δράμας, το Δάσος της Ελατιάς ήταν η απόλυτη εμπειρία για έναν νέο δασολόγο με όρεξη για δουλειά. Αγάπησα το δάσος, δέθηκα με τους ανθρώπους του και ανέπτυξα τη λογική της αειφορίας πάνω σε αναπτυξιακά πλαίσια για τη φύση και για τους παραδασόβιους πληθυσμούς.
Ο ορεινός όγκος του νομού Δράμας αποτελεί «θησαυρό» για τον τόπο μας και δύναται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξή του. Η ορθολογιστική διαχείρισή του μπορεί να παρουσιάσει μόνο θετικές επιπτώσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Πως πιστεύετε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη του ορεινού όγκου;

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στις ορεινές – ημιορεινές περιοχές, μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα και διαδημοτικές συνεργασίες θα συμβάλλει στην άνθηση της οικονομίας της περιοχής καθώς και στη διατήρηση του πληθυσμού στις περιοχές αυτές.
Κάποιες από τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δ. Δράμας είναι οι εξής:
• Απαραίτητη θεωρείται η βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης στα ορεινά χωριά μας αλλά και του ευρύτερου δασικού οδικού δικτύου της περιοχής. Επίσης απαραίτητη είναι η διεύρυνση του δασικού οδικού δικτύου από το Σιδηρόνερο και τον Καλλίκαρπο προς τους Παπάδες και τους Ποταμούς ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση προς το Κ. Νευροκόπι.
• Η αποκατάσταση σύνδεσης του Σιδηρονέρου με το Φράγμα του Θησαυρού και κατ’ επέκταση την περιοχή του Παρανεστίου, το οποίο αποτελεί στόχο διαδημοτικής συνεργασίας.
• Η διαμόρφωση της πλατείας του οικισμού του Σιδηρονέρου, ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
• Αξιοποίηση του Σπιτιού του Παιδιού ως χώρο κατασκήνωσης για παιδιά.
• Τα μανιτάρια που φύονται στην περιοχή αποτελούν ένα δυναμικό προϊόν που μπορεί να προσελκύσει πολλούς μανιταρόφιλους μεμονωμένους ή σε συλλόγους.
• Βελτίωση του χώρου αναψυχής όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο η Γιορτή του Αγριογούρουνου με την κατασκευή νέων στεγάστρων και τοποθέτηση προστατευτικών παραπέτων στα υφιστάμενα υπόστεγα.
• Μελέτες συντήρησης υφιστάμενων και διάνοιξη νέων ορεινών μονοπατιών με έμφαση στη σήμανση και την προβολή τους.
• Προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, ώστε η περιοχή να αποτελέσει ένα αθλητικό κέντρο προετοιμασίας ομάδων αλλά και ευρύτερης τουριστικής ανάπτυξης, μέσω του γραφείου υποστήριξης επενδυτών που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παράταξής μας.
• Ενέργειες προώθησης και προβολής της περιοχής.
Η νομοθεσία, που πολλές φορές αποτελεί τροχοπέδη σε αναπτυξιακές λογικές, θα πρέπει με την κατάλληλη επιχειρηματολογία που θα αναπτύξουμε ως Δημοτική Αρχή προς το κεντρικό κράτος να μπορεί να μεταβληθεί σε σύμμαχο ανάπτυξης.
Όλα τα παραπάνω έργα και προτάσεις δύναται να υλοποιηθούν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως το Δασαρχείο Δράμας, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης καθώς και με διαδημοτικές συνεργασίες με το Δήμο Παρανεστίου και Κ. Νευροκοπίου.

Σε τι διαφέρει λοιπόν το Project Δράμα 2020 από τις άλλες παρατάξεις και γιατί καλείτε τους δημότες να το επιλέξουν ως τη νέα Δημοτική Αρχή σε αυτές τις εκλογές;

Το Project Δράμα 2020 αποτελεί μια συμπαγή ομάδα νέων και ικανών ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά με κοινό τερματισμό, το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ