Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την πυροπροστασία στο Νευροκόπι

Προκειμένου να καλυφθούν κατεπείγουσες ανάγκες

0
3434

Στην πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών στον τομέα της πυροπροστασίας θα προχωρήσει έως το τέλος Ιουνίου ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου. Με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος είναι ήδη σε εξέλιξη από 1 Μαΐου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου ο Δήμος Νευροκοπίου εκτιμά ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα εργασιών με αντικείμενο την αντιπυρική προστασία και την πρόληψη από τις πυρκαγιές.

Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος περιστατικών πυρκαγιάς μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για εργασίες που είναι αναγκαίες να γίνουν το διάστημα αυτό καθώς η βλάστηση αυξήθηκε εξαιτίας και βροχών που σημειώθηκαν στο λεκανοπέδιο. Θα πρέπει δηλαδή να μειωθεί η βλάστηση και να καθαριστούν οι περιοχές όπου αυτή αποτελεί κίνδυνο και εμποδίζει την προσέγγιση γενικότερα.
Προκειμένου να έρθει σε πέρας αυτό το έργο, επιβάλλεται να διατεθεί ένας αριθμός εργατικού προσωπικού που όμως ο Δήμος Νευροκοπίου δεν μπορεί να διαθέσει και κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει πρόσληψη έκτακτου προσωπικού που θα φέρει σε πέρας αυτές τις ανάγκες που αφορούν την πυροπροστασία. Οι διαδικασίες αυτές εξαιρούνται απο τις υπαγορεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή των προσλήψεων και των όποιων μεταβολών κατά την περίοδο που διεξάγονται οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος δηλαδή έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε προσλήψεις στελεχιακού δυναμικού για ορισμένο χρόνο σε ειδικότητες που σχετίζονται με την πυρασφάλεια στην περιοχή.
Το προσωπικό ορισμένου χρόνου (διάρκειας 2 μηνών) που θα προσληφθεί θα καλύψει 1 θέση οδηγού φορτηγού με δίπλωμα Γ’ κατηγορίας και 9 θέσεις εργατών για τις ανάγκες εργασιών πυροπροστασίας.
Το κόστος που απαιτείται για την μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού το οποίο θα προσληφθεί προκειμένου να καλύψει αυτές τις ανάγκες είναι θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και εκτιμάται ότι είναι της τάξης των 20.000 ευρώ περίπου. Aξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι πέρα από τις ενέργειες του Δήμου Κ. Νευροκοπίου όπως και των υπολοίπων Δήμων κατά την αντιπυρική περίοδο, θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή και οι ίδιοι οι πολίτες για την αποτροπή περιστατικών πυρκαγιάς.
Τι συμβουλεύει η Πυροσβεστική υπηρεσία σε θέματα πυροπροστασίας.
Θα πρέπει να θυμόμαστε να:
†Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
†Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
†Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης.
†Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο
†Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
†Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
†Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών –πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
†Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
†Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.
†Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ