Εντάξεις 5.878.511 εκ. ευρώ για Νοσοκομείο και ΕΒΕ Δράμας

H απόφαση Μέτιου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου και του Επιμελητηρίου της Δράμας στο Ε.Π. “Ανατολική Μακεδονία Θράκη”

0
1938

H ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του γενικού Νοσοκομείου της Δράμας στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων» του Ε.Π. “Ανατολική Μακεδονία Θράκη” με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, έγινε γνωστή την Πέμπτη. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ με απόφασή του επίσης, ενέταξε και την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου της Δράμας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Δράμας, το συνολικό εμβαδόν (δόμηση) των κτιρίων στα οποία θα γίνουν οι εργασίες είναι περίπου 23.460,37 τετραγωνικά μέτρα και η ωφέλιμη επιφάνεια (θερμαινόμενη) είναι 21.790,37 τετραγωνικά μέτρα ενώ το κόστος του έργου είναι 5.543.511,01 ευρώ. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει: Αντικατάσταση Κουφωμάτων. Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος. Ηλεκτρομηχανολογικές Εργασίες. Αντικατάσταση ψυκτικών συγκροτημάτων παραγωγής ψυχρού νερού. Αντικατάσταση πύργων ψύξεως νερού με νέους. Αντικατάσταση λεβήτων με νέους. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led. Τοποθέτηση αισθητήρων αυτόματης ζεύξης φυσικού – τεχνητού φωτισμού και ελέγχου παρουσίας. Εγκατάσταση πλήρους συστήματος επιτήρησης κτιρίου (BMS) τριών λειτουργικών επιπέδων 1200 σημείων. Αντικατάσταση θερμαντήρων νερού (μπόιλερ). Αντικατάσταση κυκλοφορητών νερού. Αντικατάσταση, στις ζώνες των χειρουργείων και των μονάδων εντατικής θεραπείας του συστήματος θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού με νέο. To χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι από 01/10/2019 έως 30 /12/2022.
Σε ότι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου της Δράμας αυτή ανέρχεται σε 335.000 ευρώ και αφορά τμήμα του κτιρίου του Επιμελητήριου, δηλαδή τους τέσσερεις ορόφους άνω του ισογείου (1ος, 2ος, 3ος, 4ος) συνολικού εμβαδού 1153,6 τετραγωνικών μέτρων. Η ενεργειακή αναβάθμιση στο Επιμελητήριο Δράμας περιλαμβάνει: Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας. Αντικατάσταση του συστήματος λέβητα – καυστήρα πετρελαίου και αερόψυκτου ψύκτη με νέα αντλία θερμότητας σύγχρονης τεχνολογίας. σύμφωνα με μελέτη υπολογισμού θερμικών απωλειών και κλιματισμού. Αντικατάσταση της θερμομόνωσης των σωληνώσεων με νέα σύμφωνα με τα πρότυπα του ΚΕΝΑΚ 2017. Κατασκευή εξωτερικού κελύφους και αντικατάσταση κουφωμάτων στην πίσω όψη του κτηρίου. Ενεργειακή αναβάθμιση λεβητοστασίου με εγκατάσταση κυκλοφορητών μεταβλητών στροφών.To χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι από 01/10/2019 έως 31/12/2020.
Για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Δράμας είχε υπάρξει ευρεία προετοιμασία από τις υπηρεσίες του φορέα ήδη από τον περασμένο χρόνο όπως είχε τονίσει σε προηγούμενες δηλώσεις του ο μέχρι πρότινος, διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λιάτσης. Το έργο είναι πολύ σημαντικό για την αναβάθμιση και λειτουργία του Νοσοκομείου και κατ’ επέκταση την βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες που εξυπηρετούνται από αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ