Αυτοψία στην ανάπλαση της 19ης Μαΐου

0
1558

Δημοτική παράταξη «Πόλη + Ζωή»: «Η δημοτική παράταξη Πόλη + Ζωή δίπλα στους πληττόμενους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής ανάπλασης στην οδό 19ης Μαΐου»

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Πόλη+Ζωή” έκανε γνωστό ότι το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της παράταξης πόλη + ζωή Κυριάκος Χαρακίδης, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης επισκέφθηκε την περιοχή που εκτελούνται τα έργα βιοκλιματικής ανάπλασης στην οδό 19ης Μαΐου.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το σημαντικό έργο που εμπνευστήκαμε, σχεδιάσαμε και εντάξαμε στο ΕΣΠΑ ως δημοτική αρχή υλοποιείται με ρυθμούς χελώνας και με σοβαρές διαφοροποιήσεις και παραλείψεις σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.
Οι μεν καθυστερήσεις έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι δε παραλείψεις και διαφοροποιήσεις καθιστούν ανέφικτη την επίτευξη βασικών στόχων που αναδεικνύουν το έργο ως ιδιαίτερα σημαντικό.
Στις συζητήσεις με τους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής επισημάναμε ότι με την παρουσία μας στο χώρο των έργων δηλώνουμε και έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους συνδημότες μας που αδίκως υφίστανται τις συνέπειες της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει έγκαιρα και αποτελεσματικά το σημαντικό αυτό έργο.
Από την επίσκεψη στην περιοχή, που ήταν συνέχεια της συνάντησης που ζητήσαμε και έγινε στο Δημαρχείο για να ενημερωθούμε για την πορεία του έργου, διαπιστώσαμε ότι:
Υπάρχουν κατασκευαστικές ατέλειες πρέπει να διορθωθούν άμεσα, πρέπει να επιταχυνθούν οι εργασίες και πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων !
Η παρέμβαση σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αιτία να εκδιωχθούν από τα καταστήματά τους επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή!
Για να επιτευχθούν οι στόχοι: α) να μειωθεί η θερμοκρασία κατά τη θερινή περίοδο, β) να αυξηθεί η βιωσιμότητα του υπόγειου πλακοσκεπούς αγωγού και γ) να ενοποιηθούν ο Δημοτικός Κήπος και το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι εξής αναγκαίες διαδικασίες:
-Να χαρακτηριστεί η οδός 19ης Μαΐου οδός ήπιας κυκλοφορίας και όχι συλλεκτήρια οδός, για να μειωθεί η κυκλοφορία οχημάτων, να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και η κυκλοφορία να γίνεται με ταχύτητα έως 30χλμ.
-Να χαρακτηρισθούν πεζόδρομοι οι οδοί Βίτσι και Σούτσου που συνδέουν τον Δημοτικό Κήπο και την Αγία Βαρβάρα.
Η παράταξή μας υποστηρίζει την παρέμβαση στην περιοχή χωρίς παρεκκλίσεις από τον αρχικό σχεδιασμό και παράλληλα στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής με συγκεκριμένες προτάσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ