Α.Νικολαϊδης: «Αυτός ο αγώνας αφορά το μέλλον των παιδιών μας»

Συνέντευξη με τον Αναστάσιο Νικολαΐδη υπ. βουλευτή Δράμας με το ΚΙΝΑΛ

0
3777

Ο Αναστάσιος Νικολαΐδης γεννήθηκε στο Έσλινγκεν της Γερμανίας και μεγάλωσε στη Νέα Αμισό Δράμας. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Σερρών και αρχικά εργάσθηκε στο χώρο των κατασκευών στη Μακεδονία και στην Αθήνα.
Πλέον διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στη Δράμα, ασχολούμενος με ένα ευρύ φάσμα αδειοδοτήσεων με εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε επιχειρήσεις μαρμάρου. Είναι εκλεγμένο μέλος, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας & Θράκης. Σύντομα θα λειτουργήσει ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο της Δράμας. Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Δράμα.

Κύριε Νικολαΐδη, πώς οδηγηθήκατε στην απόφαση να κατέλθετε ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ;
Κύριε Ψωμά, κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ. Είμαι ένας απλός πολίτης της Δράμας, που ζω και εργάζομαι στον τόπο μου και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν. Δέχτηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, επιθυμώντας να συμβάλλω στη δημιουργική αντίδραση που πρέπει να υπάρξει απέναντι στην κοινώς ομολογούμενη οπισθοδρόμηση της Δράμας. Πιστεύω ακράδαντα ότι για να έχει αντίκρισμα η πολιτική στους πολίτες θα πρέπει αυτή να ασκείται από ανθρώπους με επαγγελματικές γνώσεις και εμπειρίες. Συναισθάνομαι τις δύσκολες συγκυρίες, γνωρίζω την αποστροφή πολλών συμπολιτών μου απέναντι στην πολιτική και στους πολιτικούς, όμως αν δεν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε σελίδα με γνώση και σχέδιο, αυτή η αλλαγή δεν θα γίνει πράξη ποτέ. Και σε αυτή την απαιτούμενη ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, είμαι έτοιμος να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις. Άλλωστε, αυτός ο αγώνας αφορά το μέλλον των παιδιών μας, την τιμή και την αξιοπρέπεια των γονιών μας και τη δική μας.

Το ΚΙΝΑΛ οδηγείται σε συνέδριο στις 30 και 31 Μαρτίου, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του. Τι περιμένετε εσείς από το συνέδριο;
Το συνέδριό μας και οι διαδικασίες που προηγήθηκαν είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν την πολιτική λεηλασία του χώρου μας. Η μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι η βάση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της χώρας παραμένει ενεργή. Με δημοκρατικό τρόπο θα πάρουμε τις αποφάσεις για το μέλλον του χώρου μας και είμαι πεπεισμένος ότι το προσεχές συνέδριο θα αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερη αποδοχή των πολιτικών μας θέσεων στην κοινωνία. Είμαστε εδώ, με συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για το μέλλον του τόπου, έχοντας το βλέμμα στην κοινωνία. Η δύναμή μας είναι η βάση του χώρου μας.

Προέρχεστε από τον χώρο των επιχειρήσεων μαρμάρου που αποτελεί σημαντικό παραγωγικό κλάδο στην περιοχή μας. Μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί περαιτέρω και να συμβάλλει αντίστοιχα στην ανάπτυξη του Νομού;
Τα όσα έχει επιτύχει ο κλάδος του μαρμάρου τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Με συνεχή και σκληρή δουλειά, το ελληνικό μάρμαρο, κυρίως από τα κοιτάσματα της Βορείου Ελλάδας, αποτελεί μία από τις συχνότερες επιλογές σε παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς, ενώ οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα ευοίωνες, ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη επί σειρά ετών αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, η οποία λειτουργεί ως τροχοπέδη και εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη. Το μάρμαρο μπορεί να αποτελέσει βασικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας και ο εξορυκτικός κλάδος να συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Όμως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, απαιτούνται στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις σε μια σειρά ζητημάτων. Πάντως, ο κλάδος του μαρμάρου στη Δράμα είναι ισχυρός και είναι αυτονόητο ότι μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Το ΚΙΝΑΛ ως πολιτικός χώρος είχε υποστεί εκλογική συρρίκνωση τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύετε ότι είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει και με ποιο τρόπο;
Το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει τον κύριο εκφραστή ενός μαζικού λαϊκού ρεύματος ανθρώπων που θα επιλέξουν να γυρίσουν την πλάτη σε αυτή την καρικατούρα δικομματισμού, την οποία επιχειρούν να στήσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. Αυτό το αποδεικνύει άλλωστε και η εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις και στις πολιτικές μας εκδηλώσεις, πέρα από τη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τη δύναμη που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες, να συνθέσει δυνάμεις και να αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή για νέες κοινωνικές κατακτήσεις. Η ελπίδα για καλύτερες ημέρες περνάει από την ενίσχυση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης αυτού του τόπου και σε αυτό τον αγώνα θα ανταμώσουμε με όλους όσους επιθυμούν λύσεις στα αδιέξοδα και μια νέα αναπτυξιακή πορεία για την Ελλάδα. Οι εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις και ο διχαστικός λόγος ανήκουν στο παρελθόν. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαι έτοιμος να συμβάλλω και να μετουσιώσω σε πράξεις τη δύναμη που θα μου δώσουν οι Δραμινοί πολίτες.

Πως θα βαθμολογούσατε την σημερινή Κυβέρνηση για τον χειρισμό των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες;
Τα όσα βιώνει γενικά ο κάθε Έλληνας πολίτης και ειδικότερα ο Δραμινός, είναι γνωστά, κύριε Ψωμά. Δυστυχώς η Κυβέρνηση, αντί να επενδύσει στην εθνική συνεννόηση, διάλεξε να χειριστεί όλα τα κρίσιμα θέματα, προτάσσοντας σκοπιμότητες που υπηρετούν τον διχασμό και τον λαϊκισμό. Η Κυβέρνηση απέτυχε και τις απαντήσεις για τις πολιτικές της θα τις λάβει στην κάλπη. Όμως, θα πρέπει να σημειώσω ότι τις ίδιες διχαστικές λογικές υπηρετεί και η Ν.Δ.. Και για αυτό οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στο διχασμό. Η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί σύνθεση δυνάμεων και μια προοδευτική διακυβέρνηση για ένα καλύτερο αύριο είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Ποιά είναι η άποψή σας για την Συμφωνία των Πρεσπών;
Από την πρώτη στιγμή ο πολιτικός μας χώρος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια κακή Συμφωνία που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα κι αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει καινούργιες. Η Κυβέρνηση δυστυχώς και σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα, διάλεξε να πορευτεί χωρίς εθνική συνεννόηση και διάλογο. Μάλιστα, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη Συμφωνία, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα και να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση. Δεν τα κατάφερε. Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι μόνο ενωμένοι όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας μπορούμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Αν το ΚΙΝΑΛ μετέχει στην επόμενη Κυβέρνηση ποιές πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητές του;
Η μελλοντική στάση του Κινήματος Αλλαγής μετά τις κάλπες θα καθοριστεί από τη ψήφο των πολιτών. Πάντως είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα πρέπει να μπει τέλος στα ψέματα και στις αυταπάτες. Μέσα από μια πλατιά συμμαχία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, όλοι μαζί, θα πρέπει να αγωνιστούμε για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας όλων των πολιτών, η βελτίωση της ζωής των Ελλήνων, η παραμονή των νέων στον τόπο μας, αλλά και η επιστροφή όσων έφυγαν στο εξωτερικό, θα πρέπει να αποτελέσουν τις βασικές προτεραιότητες.

Τι μήνυμα θα στέλνατε στους ψηφοφόρους ενόψει των βουλευτικών εκλογών που αργά ή γρήγορα θα διεξαχθούν;
Απευθυνόμενος σε όλους τους Δραμινούς πολίτες, θα ήθελα να τους καλέσω να σκεφτούν πολύ καλά την όποια επιλογή κάνουν, έτσι ώστε να μην μετανιώσουν για αυτήν. Με το βλέμμα στο μέλλον, θα πρέπει όλοι μας, να στραφούμε σε ανθρώπους που μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη, έτσι ώστε να επιστρέψει η ελπίδα και η προοπτική στον τόπο μας και στους ανθρώπους του. Η ψήφος σε ένα νέο άνθρωπο που πρώτη φορά αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, επιτρέψτε μου τον προσωπικό τόνο, μπορεί να σηματοδοτήσει την ελπιδοφόρο έλευση ενός νέου κύματος πολιτικής και νέων αναγκαίων πολιτικών. Με γνώμονα το καλό της Δράμας, ας επενδύσουμε αυτή την φορά στον τόπο μας!
Σας ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!