To βιβλίο του Πασχάλη Λαμπαρδή «Ξαναγράφω τη ζωή μου από την αρχή»

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας

0
2127

To καινούργιο βιβλίο του Πασχάλη Λαμπαρδή με τίτλο: «Ξαναγράφω τη ζωή μου από την αρχή», παρουσίασε σε εκδήλωση, η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας το απόγευμα του Σαββάτου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιογνώση» και τις εκδόσεις Πατάκη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας. Στον συγγραφέα και το βιβλίο αναφέρθηκε αρχικά η πρώην πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας κ. Χρύσα Παπαδοπούλου ενώ στην συνέχεια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ψυχολόγος κα. Γωγώ Καραγιάννη, συνομίλησε με τον συγγραφέα.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, Πασχάλης Λαμπαρδής, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, είπε ότι ξεκίνησε την συγγραφική του δραστηριότητα από την ηλικία των 15 ετών με διάφορα είδη λογοτεχνίας (ποίηση, πεζό λόγο, διήγημα) ενώ λίγο αργότερα στα 21 του αποφάσισε να γίνει συγγραφέας. Με το βιβλίο «Ξαναγράφω τη ζωή μου από την αρχή» ο συγγραφέας εξήγησε ότι θέλει να δείξει πως οι άνθρωποι ανά πάσα στιγμή στην ζωή τους, μπορούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Όπως είπε πρόκειται για ένα βιβλίο που αφορά τις σχέσεις. Σχέσεις, συντροφικές, προσωπικές κ.ο.κ. Πρόκειται όπως εξήγησε για ένα επίκαιρο θέμα το οποίο τον απασχολούσε πολύ καιρό πριν. Έτσι προσπάθησε μέσω της λογοτεχνίας και του θεραπευτικού λόγου να δείξει μέσα απο την ιστορία του βιβλίου, τι ακριβώς συμβαίνει με τις ανθρώπινες σχέσεις και γιατί, όπως είπε, αυτές πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι ήρωες του βιβλίου, αποφασίζουν να κάνουν μία επανεκκίνηση στην ζωή τους… είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπαρδής.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για τα πάθη και τις δοκιμασίες ως μια διαδρομή αυτογνωσίας, που οδηγεί τους ανθρώπους να βρουν το βαθύτερο νόημα της ζωής, για να πάψουν να επαναλαμβάνουν μοιρολατρικά το ίδιο θλιβερό σενάριο – και να ξαναγράψουν τη ζωή τους απ’ την αρχή.
Ο Παύλος και η Αρετή, εν αγνοία τους, σαν ήρωες αρχαίας τραγωδίας, επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, που οδηγούν στην ίδια πάντοτε –προδιαγεγραμμένη– κατάληξη: να μένουν μόνοι, αν και λαχταρούν να βρουν το άλλο τους μισό. Δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχουν ιδανικοί σύντροφοι παρά ιδανικές σχέσεις, αγνοούν ότι οι σχέσεις είναι τέχνη και μαθαίνεται. Χρειάζεται να φτάσουν στα άκρα, να αναμετρηθούν με την οδύνη και τον εχθρό που φωλιάζει μέσα τους, για να συνειδητοποιήσουν εν τέλει την αλήθεια.
Μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη σύγχρονη πραγματικότητα, με δοκιμασίες και περιπετειώδεις αναζητήσεις σε Δύση και Ανατολή, με φόντο τα κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα της εποχής και τον εφιάλτη της τρομοκρατίας.Όλα στη ζωή είναι θέμα ερμηνείας, και η ομορφιά και η ασχήμια. Σ’ εμάς ανήκουν οι αποχρώσεις των σκέψεών μας. Εμείς ντύνουμε τον κόσμο ανάλογα με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Κι όταν δεν υπάρχει αγάπη, τότε ισχύει ο νόμος του δυνατού, που μπορεί να επιβληθεί και διά της βίας. Με θυμό, οργή, μίσος και αλλεπάλληλες συγκρούσεις, λεκτικές και σωματικές, που καταστρέφουν ολότελα τις σχέσεις.

Σχετικά με τον Πασχάλη Λαμπαρδή
Ο Πασχάλης Γ. Λαμπαρδής, είναι ψυχολόγος και συγγραφέας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική και κοινοτική ψυχολογία, ενώ έχει σπουδάσει αρχικά και μηχανικός ηλεκτρολόγος. Ζει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται εδώ και χρόνια ερευνητικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά, τη θεραπεία της ψυχής και τη συγγραφή βιβλίων. Μετά από πολλές αναζητήσεις και ταξίδια, έχει καταλήξει ότι η πίστη είναι η μόνη που μπορεί να κάνει μικρά θαύματα στη ζωή μας.
Η πρώτη εκδοτική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1997 με το βιβλίο «Υπόθεση ζωής», σκιαγραφώντας το πέρασμα ενός ανθρώπου από τον πνευματικό χώρο του Αγίου Όρους στην προσπάθειά του να βρει τη λύτρωση.Το 2002 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Ο Ταξιδευτής του Βοσπόρου» από τις εκδόσεις Ιωλκός και επανεκδόθηκε με νέα αναθεωρημένη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη το 2010. Μεταφράστηκε στην Τουρκική γλώσσα και πήρε το βραβείο λογοτεχνίας και πνευματικών αξιών 2002 από την Ελληνική Εταιρία Χριστιανικών Γραμμάτων.
Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Οι φύλακες της Ανατολίας» από τις εκδόσεις Πατάκη, όπου αποκαλύπτει έναν κρυφό κόσμο στα βάθη της Ανατολής.
Το 2008 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Η Κοιλάδα των Σπαθιών» από τις εκδόσεις Πατάκη, το οποίο αποτελεί και ένα ψυχογράφημα της Ελληνικής φυλής μέσα στους αιώνες, απ’ όπου αναδεικνύονται οι αρετές και οι αδυναμίες του.
Η ερευνητική του διάθεση στη συνέχεια επικεντρώνεται στον σύγχρονο άνθρωπο. Συνδυάζει τη λογοτεχνία με τη φιλοσοφία και την ψυχολογία και παρουσιάζει στο κοινό του την «Κάθετη Έξοδο» από τις εκδόσεις Πατάκη το 2011. Ένα μυθιστόρημα όπου εμπεριέχει θεραπευτικό λόγο και απέσπασε το Βραβείο Αναγνωστών 2012 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Συνεχίζοντας την έρευνα στην ψυχολογία, το 2014, κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «Ένα» από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα βιβλίο με ευρηματική πλοκή και έντονη δράση, που ενώ αναδεικνύει τις αξίες τις ζωής, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν τελικά μεταξύ τους και όλα θα γίνονταν πιο εύκολα και απλά στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην πολιτική, αν επιχειρούσαν να κατανοήσουν ότι όλοι είμαστε ΕΝΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ