Αυξημένες οι ανάγκες οδοποιίας στον Ξηροπόταμο

0
1547

– Tο τοπικό συμβούλιο κάνει ό,τι μπορεί με τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει
– Μιλά στα «Χ» ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, κ. Δημήτρης Βούλτσιος


 

Σε εξέλιξη είναι η παρέμβαση που γίνεται στην πλατεία Ξηροποτάμου και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μικρού φωτιζόμενου σιντριβανιού και την αλλαγή των φωτιστικών με τα σύγχρονα συστήματα Led, που τοποθετούνται πέριξ της πλατείας. Το έργο που χρηματοδοτείται με χρήματα των ΚΑΠ, ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα συμβάλει στην προσπάθεια ανάδειξης του χώρου, ενώ ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, περίπου το 80%.
Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν σε σχέση με την οδοποιία της Κοινότητας, όπως τονίζει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, κ. Δημήτρης Βούλτσιος.
Το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Ξηροποτάμου, τόσο κατά την πρώτη χρονιά που ανέλαβε καθήκοντα όσο και στη συνέχεια, προϋπολόγισε ένα ποσό που συνολικά ανέρχεται γύρω στις 160.000 ευρώ για έργα οδοποιίας εντός του χωριού. «Το θέμα είναι ότι τα ποσά που χρειάζονται για τέτοια έργα είναι υπέρογκα και τα 100.000 ευρώ που βάζει η κοινότητα για οδοποιία μπορεί να είναι το σύνολο του προϋπολογισμού της, αλλά αρκούν μόνο για ένα τμήμα μόλις 500 μέτρων σε έργα οδοποιίας. Την ίδια ώρα, υπάρχει ένα εσωτερικό οδικό δίκτυο 12-14 χιλιομέτρων. Δηλαδή αν δεν υπάρξει ένα ευρωπαϊκό κονδύλιο που θα δώσει ανάσα για να γίνουν έργα αυτής της κατηγορίας, είναι δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες».
Τα πολλά προβλήματα στην οδοποιία δημιουργήθηκαν από την περίοδο που αντικαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης στον Ξηροπόταμο, όπως εξηγεί ο κ. Βούλτσιος και επισημαίνει: «Την περίοδο 2011-2013, έγινε ολική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον Ξηροπόταμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αποκατάσταση να απαιτεί χρόνο. Η ροή του εδάφους στην κοινότητα Ξηροποτάμου είναι κατηφορική και, καθώς οι δρόμοι καταστρέφονται εύκολα, προέκυψαν πολλά τέτοια προβλήματα ως αποτέλεσμα. Η κοινότητα δεν έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τα έργα οδοποιίας που απαιτούνται, ακόμα και αν διαθέσει όλο τον προϋπολογισμό της, δηλαδή περίπου 115.000 ευρώ, όπως έγινε φέτος. Αλλά σε αυτή την περίπτωση τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ανάγκες που προκύπτουν; Αυτή τη στιγμή η περίφραξη της παιδικής χαράς είναι ξύλινη και ετοιμόρροπη. Κάναμε μία παρέμβαση, αλλά θα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως. Αυτό και μόνο έχει ένα κόστος γύρω στις 20.000 ευρώ. Θέλω να πω ότι δεν είναι μόνο οι ανάγκες που υπάρχουν για έργα οδοποιίας, αλλά υπάρχουν και άλλες ανάγκες. Η κοινότητα επεκτείνεται. Οι άνθρωποι χτίζουν σπίτια. Χρειάζονται φωτισμό και άλλα έργα βελτίωσης. Οι ανάγκες που προκύπτουν είναι συνεχείς και δυστυχώς τα χρήματα δεν φθάνουν. Χρειάζεται, λοιπόν, ένα σημαντικό κονδύλιο για τα έργα οδοποιίας, ειδάλλως και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε “μπαλώματα”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!