Αυξημένη η κίνηση για συλλογή στοιχείων στο γραφείο κτηματογράφησης

0
2516

Αυξημένη είναι η προσέλευση των δραμινών στο γραφείο κτηματογράφησης της ΠΕ Δράμας που βρίσκονται επί της οδού Κοζάνης. Η κτηματογράφηση για το υπόλοιπο του Νομού Δράμας ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου του 2019 και αναμένεται να διαρκέσει τρείς μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και έξι μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού.

Η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται αυτή την στιγμή στο γραφείο κτηματογράφησης με τέσσερις υπαλλήλους ενώ ο όγκος εργασίας αυξάνεται συνεχώς. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ πρόθεση των αρμοδίων για την λειτουργία τους είναι η αριθμητική ενίσχυση του προσωπικού προκειμένου να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών.
Ταυτόχρονα δεν είναι λίγοι όσοι συμπολίτες μας εκφράζουν απορίες σχετικά με την κτηματογράφηση εντός της πόλης που έχει ήδη ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια.
Για ζητήματα που αφορούν την κτηματογράφηση εντός της πόλης της Δράμας που έχει προηγηθεί και έχει ολοκληρωθεί, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Δράμας που βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο και όχι στο γραφείο κτηματογράφησης επι της οδού Κοζάνης έλεγαν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ στελέχη του γραφείου.
Υπενθυμίζεται ότι η κτηματογράφηση αφορά τους οικισμούς: Αγία Παρασκευή, Αδριανή, Άνω Πυξάρι, Αχλαδέα, Ανθοχώρι, Αργυρούπολη, Βώλακα, Βαθύτοπο, Γραμμένη, Γρανίτη, Δοξάτο, Δασωτό, Εξοχή, Καλλίφυτο, Καλό Αγρό, Κουδούνια, Καλή Βρύση, Κάτω Νευροκόπι, Κατάφυτο, Κάτω Βροντού, Καλλιθέα, Κοκκινόγεια, Λιβαδερό, Λευκόγεια, Μεγαλόκαμπο, Μοναστηράκι, Μακρυπλάγι, Μικρόπολη, Μαυρολεύκη, Μαυρόβατο, Μικροχώρι, Μικρόκαμπο, Μικροκλεισούρα, Μικρομηλέα, Νεροφράκτη, Νικηφόρο, Ξηροπόταμο, Ποταμούς, Παγονέρι, Περιθώρι, Πανόραμα, Πλατανιά, Πτελέα Πλατανιάς, Περιχώρα, Πλατανόβρυση, Παρανέστι, Πετρούσα, Προσοτσάνη, Πύργους, Οχυρό, Σκαλωτή, Σιταγρούς, Σιδηρόνερο, Υψηλή Ράχη, Φτελιά, Φωτολίβος, Χαριτωμένη, Χρυσοκέφαλο, Χωριστή.
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει εμπράγματο ή εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο σε αυτές τις περιοχές υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στο Κτηματολόγιο μέχρι την λήξη της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχει ο ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος έχει κυριότητα (πλήρη ή ψιλή), και κάθε δικαιούχος επικαρπίας και προσωπικής ή πραγματικής δουλείας (οποιουδήποτε περιεχομένου), ο δικαιούχος εμπράγματης ασφάλειας, κατάσχεσης, εγγραπτέας αγωγής, εγγραπτέας μίσθωσης (χρονομεριστική, χρηματοδοτική, υπερενναετής) και κάθε άλλου εγγραπτέου δικαιώματος. Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν και όσοι διαχειρίζονται ξένη περιουσία (πχ εκκαθαριστής διαθήκης, σύνδικος πτώχευσης, κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, εκτελεστής διαθήκης, διαχειριστής ακινήτου κ.λ.π.).
Η διεύθυνση του αρμόδιου γραφείου κτηματογράφησης στη Δράμα είναι στην οδό Κοζάνης 3, ΤΚ 66100 και τα τηλέφωνα για πληροφορίες είναι τα: 801 4000 100 και 231 600 5400 ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το : kthm_Drama@geoanalysis.gr
Αξίζει να τονισθεί ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι ένα ενιαίο και διαρκώς ενημερωμένο σύστημα πληροφοριών που καταγράφει τις νομικές, τεχνικές και άλλες πρόσθετες πληροφορίες για τα ακίνητα και τα δικαιώματα πάνω σ΄αυτά, με την ευθύνη και την εγγύηση του Δημοσίου. Πρόκειται για ένα σύστημα πολύ πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο από το παλαιό σύστημα των Υποθηκών και Μεταγραφών που υποστηρίζουν τα Υποθηκοφυλακεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!