Αυξήσεις 57,5% «βλέπουν» οι υπηρεσίες

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας μεταφέρεται η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη

0
3689

Καθαρά ενημερωτική ήταν η διαπαραταξιακή σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης στον Δήμο Δράμας

Καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση εκπροσώπων και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που έγινε το βράδυ της Τρίτης 12 Νοεμβρίου στον Δήμο Δράμας και είχε ως θέμα την εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου για οριζόντια αύξηση των δημοτικών τελών κατά 57,5% σε όλες τις κατηγορίες.

Στην συνάντηση μετείχαν από την Δημοτική Αρχή, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Τάσσου, Γιάννης Εφραιμίδης και Χρήστος Κυριακίδης. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι: Μιχάλης Μλεκάνης από την παράταξη “Πόλη+Ζωή”, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης από την παράταξη “Project Δράμα 2020”, Κοσμάς Kαλαϊδόπουλος από την παράταξη “Προοπτική για τη Δράμα”, Γιάννα Καραγαϊτάνη από την παράταξη “Αυτοδιοίκηση Πολιτών”, Μάκης Ευθυμιάδης από την παράταξη “Δράμα Πρωταγωνίστρια”. Παράλληλα στην συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας του Δήμου Δράμας Δημήτρης Δαλακάκης και η κα Ευαγγελία Ζιούτη προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.
Επί της πρότασης που κατατέθηκε από πλευράς υπηρεσίας δεν τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και της Δημοτικής Αρχής κάτι που αναμένεται να γίνει στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα. Ερωτηματικά πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το θέμα δεν έχει τεθεί στα τακτικά θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου που πιθανόν θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. Αυτό οδηγεί στην εκτίμηση ότι το θέμα ενδέχεται να τεθεί ως έκτακτο πριν την συνεδρίαση.
Στην διάρκεια της συνάντησης πάντως που έγινε το βράδυ της Τρίτης, ειπώθηκε από πλευράς των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής ότι θα έρθει (προφανώς στο Δημοτικό Συμβούλιο) προς συζήτηση το θέμα της εισήγησης της υπηρεσίας για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών καθώς στόχος (της Δημοτικής Αρχής) είναι τα ισοσκελισμένα ανταποδοτικά τέλη (έσοδα και έξοδα).
Από τα έσοδα που θα προκύψουν εξαιτίας της αύξησης των δημοτικών τελών, (εφόσον τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση των οικονομικών υπηρεσιών), η Δημοτική Αρχή (σύμφωνα με πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ), σκοπεύει να προχωρήσει σε πρόσληψη 12 μόνιμων υπαλλήλων, στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών, στις οποίες όπως είναι γνωστό το προσωπικό είναι μειωμένο. Δεν αποκλείεται δε αυτός ο σχεδιασμός να τεθεί και ως επιχείρημα στην συζήτηση για την αναγκαιότητα αύξησης των δημοτικών τελών.
Η συνέχεια λοιπόν της συζήτησης για την αποδοχή ή όχι της αύξησης των τελών από τις δημοτικές παρατάξεις μεταφέρεται στην σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά, πιθανόν θα γίνει και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρότι όπως είπαμε το θέμα των τελών (μέχρι στιγμής) δεν υπάρχει στα προς συζήτηση θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τετάρτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ