Ανεμοδείκτης 13-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
3602

ΕΙΚΟΣΙ χρόνια ίσως και περισσότερα συζητάμε για την αξιοποίηση των Θερμιών του Δήμου Παρανεστίου. Προσπάθειες επί προσπαθειών έχουν γίνει από διαδοχικούς δημάρχους για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, ωστόσο φαίνεται ότι η πολιτεία με διαδοχικές κυβερνήσεις δεν δίνει λύσεις όχι τουλάχιστον αποτελεσματικές. Τα ερωτηματικά βέβαια είναι εύλογα διότι την ίδια στιγμή μιλούμε συνεχώς για ανάγκη ανάπτυξης του τουρισμού, της γεωθερμίας, των ιαματικών πηγών κ.ο.κ.

ΔΕΝ θεωρούμε ότι τελικά ο Δήμος της Δράμας θα εισακούσει τις εισηγήσεις για αυξήσεις της τάξης του 60% στα δημοτικά τέλη. Είναι πολύ μεγάλο κόστος για τον δημότη που δοκιμάζεται από την ανεργία και την δυσμενή οικονομική κατάσταση αποτέλεσμα μιας δεκαετούς μνημονιακής πορείας. Εξάλλου πέραν των άλλων θα θυμίσουμε ότι ήδη υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη δημοτών που μάλλον είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθούν λόγω αδυναμίας στις περισσότερες περιπτώσεις. Το να δημιουργηθούν και άλλες επιπλέον οφειλές, την στιγμή που δεν μπορούν να εισπραχθούν οι ήδη υπάρχουσες μοιάζει σχεδόν παράλογο. Μάλλον από αλλού πρέπει να εξοικονομηθούν πόροι.

ΑΠΟ αναβολή σε αναβολή οδεύει (από τον Αύγουστο) η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις θέσεις των εργαζομένων στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα του Νικηφόρου. Κανείς δεν κατανοεί για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, την στιγμή που όπως έχουμε ξαναπεί η πολιτεία έχει διατρανώσει την πρόθεσή της να αποσυμφορήσει τα εν λειτουργία σωφρονιστικά καταστήματα. Είναι πάντως μια καλή ευκαιρία να θυμίσουμε ότι στις θέσεις που προβλέπονται για το προσωπικό περιλαμβάνονται και οι μετατάξεις από ήδη υπηρετούντες σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ωστόσο η δημιουργία 200 και πλέον θέσεων εργασίας στο Νικηφόρο θα ήταν μια πολύ καλή τονωτική ένεση για τον τοπικό Δήμο αλλά και για τον Νομό Δράμας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά σε λίγο συμπληρώνεται χρόνος από την αποχώρηση του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας κ. Λιάτση. Το Νοσοκομείο παρά τους άξιους προσωρινούς αναπληρωτές παραμένει να κινείται με αυτόματο πιλότο, προφανώς χάρη στην εμπειρία και τις γνώσεις των ανθρώπων της διοίκησης. Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν και λύσεις. Δεν νοείται να παραμένει το ίδρυμα ακέφαλο τόσους μήνες, ανεξάρτητα εάν μεσολάβησαν εκλογές, αλλαγές και κυβερνήσεις…

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ εξοικείωσης με την γαλλική γλώσσα με τίτλο “Παίζω και μαθαίνω” θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου απο τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. D.U. του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τη Γαλλική Γλώσσα, κα. Ευθυμία Μαυρομάτη. Το εργαστήριο θα γίνει μέσω του παιχνιδιού και απευθύνεται σε παιδιά 6-10 ετών.

“ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ και αναμένουμε, κατά το προσεχές χρονικό διάστημα και έως το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, να καταρτισθεί πλήρως το νέο επικαιροποιημένο προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΑΠ για σπουδές Κινηματογραφικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα αναδείξουν τη Δράμα σε διεθνές κινηματογραφικό κέντρο και σε πόλο έλξης για τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών. Προς την κατεύθυνση αυτή… προχωρούμε με στοχευμένους βηματισμούς στην υλοποίηση του σχεδίου, με ταυτόχρονη επαφή και συνοδοιπορία των συναρμόδιων υπουργείων” ανέφερε ο Βουλευτής Κ. Μπλούχος μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ