Αυξήσεις στα τιμολόγια αποφάσισε χθες η ΔΕΥΑΔ

0
576

Δεν πέρασε η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης για μηδενικές αυξήσεις


 

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ, αποφασίζοντας αυξήσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών και ειδικότερα στα πάγια των λογαριασμών τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες του Δήμου Δράμας.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκειά της εξετάστηκαν τόσο η εισήγηση που υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής για αυξήσεις στα τιμολόγια όσο και η εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση, αλλά τελικά δεν υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία.
Περισσότερες διευκρινίσεις για τις αποφάσεις που έλαβε η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ, αναμένεται να δοθούν σήμερα από τη διοίκηση της επιχείρησης όπως τουλάχιστον είπε σε επικοινωνία του χθες με τα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Αναστάσιος Χατζηγιάννης, ενώ αναμένονται και αντιδράσεις από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες των «Χ» η απόφαση που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και πιο συγκεκριμένα από τα 7 εκ των 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν τη Δημοτική Αρχή καθώς και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΔ, αφορά αυξήσεις στα πάγια των τιμολογίων των καταναλωτών που θα επιβαρύνουν συνολικά τους δημότες κατά 800.000 ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αυξήσεις στα πάγια των τιμολογίων είναι της τάξης των
2,5 ευρώ το μήνα συν ΦΠΑ για τις καταναλώσεις στην πόλη της Δράμας και 1,60 ευρώ συν ΦΠΑ για τις καταναλώσεις εκτός πόλης. Αυτό σημαίνει χονδρικά μια επιβάρυνση 30 ευρώ συν ΦΠΑ ετησίως για τις καταναλώσεις στην πόλη και 20 ευρώ συν ΦΠΑ για τις καταναλώσεις στις κοινότητες του δήμου. Στην απόφαση αυτή δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός για τις μεγάλες καταναλώσεις αλλά πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης και όχι μόνο και πιο συγκεκριμένα από την πλευρά των κ.κ. Στέργιου Ηλιόπουλου, Αλέξανδρου Τσιαμπούση και Δημήτρη Κυριαζίδη, υπήρξε εναλλακτική πρόταση για μηδενική αύξηση αλλά και σωστή διαχείριση στον τρόπο εκτέλεσης των έργων με μείωση των απευθείας αναθέσεων, οι οποίες δεν αποφέρουν οικονομικά οφέλη εκπτώσεων στα έργα. Η πρόταση αυτή όμως δεν εισακούστηκε από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης. Στην ίδια συνεδρίαση τόσο η παράταξη Πόλη+Ζωή, όσο και η παράταξη Project για τη Δράμα, όπως και η Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας καταψήφισαν την πρόταση για αυξήσεις των τιμολογίων, παρότι αυτή τελικώς υπερίσχυσε στο διοικητικό συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ