Χαρά Κεφαλίδου: Αίτημα για την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης στους ιδιοκτήτες ξένων γλωσσών και τους υπαλλήλους τους

0
1617

Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών καθώς και των εργαζόμενων σε αυτά ανέδειξε με αναφορά της στη Βουλή, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Αναλυτικά η αναφορά:

Θέμα: «Μέτρα στήριξης των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των υπαλλήλων τους»
Με επιστολή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Νομού Δράμας ζητά οι επιχειρήσεις τους να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση του μηνός Μαΐου 2020 και τουλάχιστον για τον Μάϊο να ενταχθούν στην επιδότηση του ενοικίου καθώς και στήριξη ειδικού σκοπού τόσο για το προσωπικό τους όσο και για τους ίδιους.
Και τούτο διότι ναι μεν επαναλειτούργησαν τα Κέντρα τους στις 18 Μαΐου, μετά από 2,5 μήνες περίπου, αλλά με το 25% του δυναμικού τους, διότι οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου δεν επιτρέπεται να προσέλθουν στα Κέντρα τους. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπολειτουργούν και το προσωπικό τους θα πρέπει να παραμείνει σε αναστολή διότι δεν έχει αντικείμενο εργασίας.
Επίσης θέτουν και το ζήτημα των 250 περίπου συναδέλφων τους σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600 ευρώ για τους επιστήμονες διότι τυχαίνει να είναι μέλη μικρών οικογενειακών εταιρειών.
Σας επισυνάπτω την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Νομού Δράμας και παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ