Παρεμβάσεις 2 εκ. ευρώ για τις φθορές του νοσοκομείου

0
2173

Εγκρίθηκε από την ΠΑΜΘ η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για υγειονομική αναβάθμιση και αλλαγή δαπέδου.

Την έγκρισή του έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, στην πρόταση που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος για την υγειονομική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων των κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» προϋπολογισμού 2.000.000€.
Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ότι θα βοηθήσει καταλυτικά στην υγειονομική αναβάθμιση των αιθουσών και του κτιριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου Δράμας, με αποτέλεσμα να βελτιώσει και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Στην κατεύθυνση αυτή θα αντικατασταθούν τα ήδη φθαρμένα από το χρόνο δάπεδα σε όλη την έκταση του εσωτερικού χώρου. Η αντικατάσταση θα γίνει με νέο τάπητα PVC και παράλληλα θα γίνει και ανανέωση του χρωματισμού της εσωτερικής τοιχοποιίας που εξαιτίας του χρόνου έχει σχεδόν καταστραφεί.
Με τις συγκεκριμένες ενέργειες εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και κατά συνέπεια θα μειωθεί και η χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπισή τους. Από την άλλη πλευρά, θα διευκολυνθεί η ασφαλέστερη κίνηση ηλικιωμένων ασθενών και ΑΜΕΑ μέσω της διευκόλυνσης της άνεσης του βαδίσματος, διασφαλίζοντας χαμηλή ολισθηρότητα, απορρόφηση κραδασμών βάδισης, σημαντική απόσβεση θορύβων και παράλληλα θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων παροχών υγείας μέσω της σαφούς βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του προσωπικού λόγω της διευκόλυνσης της εργασίας του, με χαμηλή αντίσταση κύλισης για φορεία και καρότσια ασθενών, άνεση βάδισης, ευκολία καθαρισμού κτλ., που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον με μειωμένο στρες και λιγότερη κόπωση.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα επιφέρουν σαφή προαγωγή της υγείας ενός πληθυσμού 100.000 περίπου κατοίκων του Νομού Δράμας.
Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ των «Χ», οι υπάρχουσες εσωτερικές χρώσεις του νοσοκομείου είναι ήδη 25ετίας και έχουν ήδη ρυπανθεί, αλλοιωθεί ή καταστραφεί από την μακροχρόνια χρήση, τις πολλαπλές παρεμβάσεις και αλλαγές χρήσης των διαφόρων χώρων. Η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου είχε δεχθεί κατ’ επανάληψη αιτήματα από αρκετά τμήματα του νοσοκομείου για ανανέωση των βαφών των εσωτερικών χώρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ