Γ. Χατζηπαντελής: «Ο κόσμος της Δράμας να εμπιστευτεί την εστίαση»

0
6228

Ενθαρρυντική η κίνηση στις επιχειρήσεις εστίασης, αλλά όχι η αναμενόμενη το πρώτο τριήμερο επαναλειτουργίας τους.
Κάλεσμα στους Δραμινούς να εμπιστευτούν τους επαγγελματίες της πόλης.

Ενθαρρυντική ήταν η κίνηση κατά τις τρεις πρώτες ημέρες μετά την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στην Δράμα, αλλά δεν ήταν η αναμενόμενη, όπως λένε οι καταστηματάρχες. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων είχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για το πρώτο διάστημα. Η επιφυλακτικότητα παραμένει για την επόμενη περίοδο, ωστόσο οι επαγγελματίες δεν παύουν να θεωρούν ότι, όσο περνά ο καιρός και ο φόβος μειώνεται, η κίνηση θα επανέρχεται στα επίπεδα που καταγραφόταν πριν την πανδημία.
Μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος των ζυθεστιατόρων – επαγγελματιών εστίασης κ. Γιώργος Χατζηπαντελής είπε ότι η αρχική εικόνα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ωστόσο πέραν των άλλων η κίνηση στα καταστήματα επηρεάστηκε ίσως και από τη μεταβολή των καιρικών συνθηκών που δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε. «Πιστεύω ότι σιγά – σιγά η κατάσταση θα βελτιωθεί. Ο κόσμος θα πρέπει σταδιακά να πάψει να φοβάται τον όποιο κίνδυνο στα καταστήματα εστίασης. Οι επαγγελματίες έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του κοινού και των ίδιων. Οι επιχειρήσεις εστίασης είναι οργανωμένες. Σερβίρουν με μάσκες, γάντια και τηρούν τα μέτρα προστασίας. Εφαρμόζονται οι κανόνες που θέλουν να υπάρχουν διαθέσιμα 2 τετραγωνικά ανά πελάτη και 1,70 μέτρα απόσταση από τραπέζι σε τραπέζι. Με αυτούς τους όρους έχουν πλέον διαμορφωθεί και τα καταστήματα» εξήγησε ο κ. Γ. Χατζηπαντελής.
Ειδικότερα, για τον τρόπο επέκτασης του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους σημείωσε ότι συνεχίζεται η επικοινωνία με τον Δήμο Δράμας προκειμένου το θέμα αυτό να διευθετηθεί. Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στα «Χ» τη Δευτέρα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Εφραιμίδης, εξήγησε ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες διάθεσης επιπλέον εξωτερικού χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα θα λειτουργήσει ειδικός χώρος στο site του Δήμου Δράμας. Εκεί θα εισέρχονται οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και θα συμπληρώνουν σχετική αίτηση με την οποία θα δηλώνουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να επεκταθούν. Στη συνέχεια, αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Δράμας θα επισκέπτεται το σημείο του καταστήματος για να επιβλέψει τον χώρο και θα εκδίδει σχετική γνωμάτευση.
«Οι καταστηματάρχες, καταθέτοντας τη σχετική αίτηση, θα μπορούν να αυξήσουν τον διαθέσιμο χώρο τους για τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων μετά από έγκριση και αδειοδότηση από αρμόδιο τμήμα του Δήμου Δράμας. Η αδειοδότηση θα γίνεται φυσικά χωρίς να επηρεάζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών και των ατόμων ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια» είχε σημειώσει ο κ. Εφραιμίδης, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «εάν κάποιοι δεν έχουν καθόλου άδεια, γιατί υπάρχουν και τέτοια καταστήματα, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται προσερχόμενοι στον Δήμο Δράμας».
Χθες, πάντως, ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας κάλεσε τους Δραμινούς να επισκεφθούν τα καταστήματα και να εμπιστευθούν τους επαγγελματίες, εγκαταλείποντας τους φόβους που δικαιολογημένα προκάλεσε το προηγούμενο διάστημα η πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!