Χαρά Κεφαλίδου: Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Νομού Δράμας

0
2318

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Κινάλ Δράμας προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως σχετικά με την καθυστέρηση για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία της Δράμας.

Αναλυτικά η κ. Χαρά Κεφαλίδου ενέφερε ότι μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του προγράμματος των σχολικών γευμάτων επιτέλους για πρώτη φορά φέτος εντάχθηκαν σε αυτό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και τα σχολεία του Νομού Δράμας. Συνολικά, 10 σχολικές μονάδες από διάφορους Δήμους του Νομού μας επιλέχθηκαν
για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα για τη δωρεάν διανομή 1.100 γευμάτων, που ισοδυναμούν με αντίστοιχο αριθμό μαθητών. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα σχολικά γεύματα έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς διατροφολόγους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, με σκοπό να καλύψουν τις  ανάγκες όλων των μαθητών στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
Ο θεσμός αυτός έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κυρίως στα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να συμβάλλει στην αποφυγή του φαινομένου της σχολικής διαρροής. Δυστυχώς, έχουμε φτάσει ήδη λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων και ΚΑΝΕΝΑ γεύμα δεν έχει ακόμη δοθεί στους μαθητές των σχολείων της Δράμας που επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Θυμίζουμε ότι στο Νομό μας η ανεργία ξεπερνά, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 25%, ενώ κατέχουμε το  θλιβερό ρεκόρ του χαμηλότερου κατά κεφαλήν εισοδήματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ). Πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται
για τις θέσεις εργασίας που χάνονται και τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται. Επίσης, έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στην  Περιφέρεια ΑΜΘ και από τα μεγαλύτερα ποσοστά μετανάστευσης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε επιτέλους να προσφερθούν
στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Νομού Δράμας τα σχολικά
γεύματα;
Έχουμε φτάσει στις εορτές των Χριστουγέννων και ακόμη δεν έχει δοθεί
ούτε ένα σχολικό γεύμα στα δημοτικά
σχολεία του Νομού μας! Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα Υπουργεία
σας ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η υλοποίηση του Προγράμματος;
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν
τα Υπουργεία σας για να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι διαδικασίες για
την επόμενη σχολική χρονιά και να μην
επαναληφθεί το φαινόμενο της τεράστιας καθυστέρησης στην υλοποίηση του
Προγράμματος στα δημοτικά σχολεία
της περιοχής μας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!