Χαρά Κεφαλίδου: Αναφορά στη Βουλή μετά από δημοσίευμα των Χρονικών: «Εκκρεμούν και επείγουν τα αναγκαία μέτρα στεγάνωσης στο Μουσικό Σχολείο, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας»

0
12426

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Δράμας που παρουσιάζουν την άσχημη κατάσταση, ελλείψει της αναγκαίας στεγάνωσης και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών, τόσο στο Μουσικό όσο και σε άλλα δύο σχολεία της Δράμας, στο 1ο και 2ο Δημοτικό.
Ακολουθεί αναλυτικά η αναφορά: «Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκεπτόμενος στις 19 Ιουνίου 2020 το Μουσικό Σχολείο Δράμας είχε ανακοινώσει ότι οι επισκευές θα γίνουν από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ). Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών περίπου σε ένα έτος από την στιγμή της ανάληψης του έργου από τον εργολάβο.
Επειδή λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, η κατάσταση χειροτερεύει και παρότι η ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ δημοσίευσε την περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας του έργου με συνολικό κόστος 319.000 Ευρώ, η ανάληψη του από εργολάβο φαίνεται να αργεί πολύ ακόμη. Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο παρουσιάζουν την άσχημη κατάσταση, ελλείψει της αναγκαίας στεγάνωσης και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών, τόσο στο Μουσικό όσο και σε άλλα
δύο σχολεία της Δράμας, στο 1ο και 2ο Δημοτικό.
Σας επισυνάπτω τα σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πρωινός Τύπος» και «Χρονικά Δράμας», παρακαλώ να επιληφθείτε του ζητήματος ώστε να λυθεί το πρόβλημα και οι μαθητές να φοιτούν σε ασφαλείς και στεγανές αίθουσες και να με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!