Ορκίστηκαν 3 μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Δράμας

0
7710

Έρχεται νέα προκήρυξη για 4 παθολόγους, 2 πνευμονολόγους, 1 εντατικολόγο, 1 αναισθησιολόγο και 1 ουρολόγο

Τρεις γιατροί ορκίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ως μόνιμοι ιατροί Ε.Σ.Υ., στο Νοσοκομείο Δράμας, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της προκήρυξης του Φεβρουαρίου του 2020. Η πλήρωση των 3 από τις 8 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά, ωστόσο η ένταξή τους στο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό του Νοσοκομείου Δράμας δεν παύει να αποτελεί πολύ θετικό γεγονός.
Η μονιμοποίηση των γιατρών αφορά τις θέσεις γυναικολόγου, ορθοπεδικού και καρδιολόγου. Πιο συγκεκριμένα μονιμοποιήθηκαν οι γιατροί: Ματσουκατίδης Παναγιώτης: Επιμελητής Β’, ειδικότητας Μαιευτικής–Γυναικολογίας.
Τσιάρας Γρηγόριος: Επιμελητής Β’, ειδικότητας Ορθοπαιδικής- Τραυματολογίας.
Στρατάκης Ιωάννης: Επιμελητής Β’, ειδικότητας Καρδιολογίας
To Γενικό Νοσοκομείου Δράμας είναι σε αναμονή για την μονιμοποίησης άλλων 3 γιατρών στις ειδικότητες της χειρουργικής, της ιατρικής βιοπαθολογίας και της αιματολογίας ή ιατρικής βιοπαθολογίας.
Το αρνητικό στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης προκήρυξης, βάση της οποίας εντάσσονται οι νέοι μόνιμοι ιατροί, είναι το γεγονός ότι για τις θέσεις του παθολόγου και του αναισθησιολόγου δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την ιατρική κοινότητα με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες θέσεις να παραμείνουν κενές. Όπως επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Δράμας, οι ειδικότητες που απέβησαν «άγονες» θα επαναπροκηρυχθούν καθώς θεωρούνται οι πιο κρίσιμες από τους γιατρούς του ΓΝ Δράμας.
Παράλληλα, από την προκήρυξη 15157/22.09.2020 για τους δυο μόνιμους ιατρούς Ε.Σ.Υ., αναμένεται ο διορισμός του Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας, ενώ η θέση του Διευθυντή Πνευμονολογίας απέβη επίσης άγονη και θα επαναπροκηρυχθεί.
Σχετικά με την περαιτέρω στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με ιατρικό προσωπικό, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Π. Κιόρτεβε έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα, όπως προκύπτει από την διαβεβαίωση της διοικήτριας του νοσηλευτικού ιδρύματος, θα ακολουθήσει μια προκήρυξη «express» για επιπλέον 9 θέσεις γιατρών. Η προκήρυξη θα αφορά 4 παθολόγους, 2 πνευμονολόγους, 1 εντατικολόγο, 1 αναισθησιολόγο και 1 ουρολόγο.
Σχολιάζοντας τις ειδικότητες που προκηρύχθηκαν, η πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Κιόρτεβε, είπε ότι οι ειδικότητες των θέσεων που προκηρύχθηκαν τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι οι κατάλληλες διότι, αυτή που πρέπει να στελεχωθεί οπωσδήποτε, είναι η παθολογική κλινική, η οποία σήκωσε και το βάρος της περιόδου της πανδημίας και κατά συνέπεια οι τέσσερις θέσεις παθολόγων ήταν αναγκαίο να προκηρυχθούν. «Έπρεπε να προκηρυχθούν μαζικά όλα τα κενά που υπάρχουν στην παθολογία από τις 11 συνολικά θέσεις. Αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι να βρεθούν παθολόγοι οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις 4 τουλάχιστον θέσεις, ώστε επιτέλους να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της παθολογική κλινικής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ