Χαρά Κεφαλίδου: «Χρειάζονται αποφάσεις έστω και τώρα»

0
2632

Συνεχή τα κρούσματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας

Δικαιολογημένη ανησυχία προκαλούν τα συνεχή κρούσματα covid στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δράμα τα οποία συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε αντίθεση με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση, στο πλαίσιο των αποφάσεων της πολιτείας.
Την ανάγκη να εξεταστεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε έναν νομό όπως αυτός της Δράμας, όπου παρουσιάζεται καθημερινά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, τόνισε στα «Χ» η Τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Ποια τμήματα βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή
Να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχε γίνει γνωστό από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δράμας ότι αποφασίστηκαν 10 ακόμη προσωρινές αναστολές λειτουργίας σε ολόκληρα σχολεία ή τμήματα σχολείων, λόγω των κρουσμάτων covid.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των παρακάτω τμημάτων και σχολείων:
-Β’ τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου
-Β’2 τμήμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου
-ΣΤ’1 τμήμα 4ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας έως και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου
-Και τα δύο τμήματα του 10ου Νηπιαγωγείου Δράμας έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου
-Και τα 11 τμήματα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
-8 τμήματα του 9ου 8/θ Δημοτικού Σχολείου Δράμας έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
-ολόκληρο το 6/θ Δημοτικό σχολείο Φωτολίβους έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
-ΣΤ’1 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Ν. Αμισού έως και την Παρασκεύη 19 Νοεμβρίου.
-Β’1 τμήμα του 14ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας έως και την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.
-Ε’1 τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας έως και την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Με αφορμή τα συνεχή κρούσματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου σημείωσε στα «Χ» τα εξής: «Τα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας σε γυμνάσια και λύκεια έχουν περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξάπλωση της νόσου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές οι οποίοι ανήκουν και στην υψηλότερη κατηγορία των ανθρώπων που είναι και υπερμεταδότες και νοσούν. Αυτό όμως που παρατηρούμε στη Δράμα, η οποία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ με τέτοιο αριθμό κρουσμάτων και γνωρίζοντας από τους ειδικούς με πόσο εύκολο τρόπο μεταδίδεται η νόσος, νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφθεί πολύ σοβαρά και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και το Υπουργείο Παιδείας πως και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές που όντως έχουν τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων πρέπει να παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί. Όταν στη Δράμα έχουμε συνεχόμενα κρούσματα και κλείνουν τμήματα και ολόκληρα σχολεία το ένα μετά το άλλο, θα ήταν μια σοφή κίνηση να σκεφτούμε και τον περιορισμό των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν να υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα. Θα το έβλεπα εξαιρετικά θετικό εάν έκλειναν και τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία στη Δράμα».
Η κ. Κεφαλίδου υπογράμμισε επίσης ότι: «Οι προτάσεις που έγιναν για μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις, για αποστάσεις μεταξύ των παιδιών, για σωστή εφαρμογή της μάσκας κλπ. είναι μέτρα που το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει με πολύ μεγάλη προσήλωση. Το κυριότερο όμως που δεν έχει γίνει είναι ότι επιβαλλόταν να γίνονται τα γρήγορα τεστ (rapid test) τα οποία όφειλαν να είναι και προσβάσιμα σε ομάδες εργαζομένων και στους μαθητές, αλλά και επαναλαμβανόμενα, για να υπάρχει εικόνα και σωστή αποτύπωση του πώς εξελίσσεται η νόσος σε αυτές τις ομάδες που λειτουργούν έτσι κι αλλιώς με μεγάλο συγχρωτισμό. Θα έπρεπε επίσης τα τεστ αυτά να διατίθενται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι δυνατόν οι γονείς να πληρώνουν έως και 120 ευρώ για τα τεστ. Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις έστω και τώρα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Το κάναμε στην πρώτη περίοδο της πανδημίας και είχε αποτέλεσμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!