Χαρά Κεφαλίδου: «Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με Ειδικούς Παθολόγους»

0
1519

Στο πάγιο αίτημα της Δραμινής κοινωνίας για άμεση ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης με ειδικούς γιατρούς (παθολόγους) επανήλθε για ακόμη φορά με ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Βασ. Κικίλια.
“Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου σήμερα εφημερεύει επί 24 ώρες για 30 ημέρες τον μήνα. Για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια θα έπρεπε να απασχολούνται σε αυτήν κατ’ ελάχιστον οκτώ ειδικοί παθολόγοι, όμως ουδέποτε υπήρξαν περισσότεροι από πέντε. Στο παρελθόν και πριν την συνένωσή των δυο Παθολογικών Κλινικών στο Οργανόγραμμα προβλέπονταν 11 παθολόγοι και ισάριθμοι ειδικευόμενοι” αναφέρει στην ερώτησή της.
Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι υποχρεώσεις της Παθολογικής Κλινικής λόγω της πανδημίας γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσής της με ειδικούς γιατρούς. Επίσης, στις επόμενες 30 ημέρες θα αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο ακόμη δυο ιατροί λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν σε αυτό. Η Χαρά Κεφαλίδου ζητά να ενημερωθεί αν εντάσσεται στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείου η ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής με την πρόσληψη ειδικών ιατρών, με ποιο χρονοδιάγραμμα καθώς επίσης ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου ώστε να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ