Χαρά Κεφαλίδου: Μεγάλες καταστροφές από χαλαζοπτώσεις σε Λευκόγεια, Χρυσοκέφαλο και Εξοχή, στον Νομό Δράμας

0
3169

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τις μεγάλες καταστροφές από χαλαζοπτώσεις που παρατηρήθηκαν σε Λευκόγεια, Χρυσοκέφαλο και Εξοχή στο Κάτω Νευροκόπι. Σε δηλώσεις της η Χαρά Κεφαλίδου ανέφερε: «Χαλάζι στο χαλάζι, καθυστέρηση στην καθυστέρηση, χάνεται η παραγωγή και οι πατάτες Νευροκοπίου θα αποτελούν σε λίγο παρελθόν»
Η ερώτηση της βουλευτού έρχεται να προστεθεί σε σειρά Ερωτήσεων και Αναφορών προς τον αρμόδιο Υπουργό, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τις οποίες έχει καταθέσει κατά το παρελθόν και αφορούν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού μας επισημαίνοντας την ανάγκη επίσπευσης πρωτίστως της διαδικασίας των ελέγχων και την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες των περιοχών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειές τους και στη συνέχεια της καταβολής των εγκεκριμένων κρατικών ενισχύσεων του 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους πατατοπαραγωγούς του Κ. Νευροκοπίου, για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα.

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει:
«Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σε Λευκόγεια, Χρυσοκέφαλο και Εξοχή, του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, του Νομού Δράμας, στις αγροτικές καλλιέργειες και ιδιαίτερα της πατάτας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη έκταση, περί το 80%.
Επειδή στις ως άνω περιοχές η καταστροφή και οι ζημιές στην παραγωγή πατάτας είναι ολοκληρωτικές.
Επειδή χαλάζι στο χαλάζι, καθυστέρηση στην καθυστέρηση για την καταβολή των εγκεκριμένων κρατικών ενισχύσεων του 2020, λόγω Covid, για τις καλοκαιρινές και φθινοπωρινές πατάτες, χάνεται η παραγωγή και οι πατάτες Νευροκοπίου θα αποτελέσουν παρελθόν.
Μετά τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την επίσπευση της διαδικασίας των ελέγχων και την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες των περιοχών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειές τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στις περιοχές του Νομού Δράμας;
Πότε προβλέπεται να πληρωθούν, τις εγκεκριμένες κρατικές ενισχύσεις του 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πατατοπαραγωγοί του Κ. Νευροκοπίου, για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!