Ταλαιπωρία δίχως τέλος για δωρεάν rapid test

0
2990

– Ανάγκη να τοποθετηθούν περισσότερα σκίαστρα ή να διατεθεί κάποιος καταλληλότερος χώρος
– Σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου εκτίθενται καθημερινά δεκάδες πολίτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν στην πλατεία Ελευθερίας

Σε ταλαιπωρία αλλά και έκθεση σε συνθήκες επικίνδυνων θερμοκρασιών υποβάλλονται εδώ και μερικές ημέρες δεκάδες Δραμινοί που σπεύδουν σε καθημερινή βάση να κάνουν δωρεάν rapid test στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας. Οι περισσότεροι από αυτούς χρειάζονται τα αποτελέσματα του τεστ για να ταξιδέψουν, ενώ άλλοι για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας κ.ο.κ.
Η αύξηση της προσέλευσης για δωρεάν rapid test αυτή την περίοδο παρατηρείται κατά βάση διότι γίνεται χρήση των καλοκαιρινών αδειών από τους περισσότερους εργαζόμενους, οι οποίοι, εφόσον σκοπεύουν να ταξιδέψουν, κυρίως μέσω ναυσιπλοΐας ή αεροπορικώς, εντός Ελλάδας ή στο εξωτερικό, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ PCR ή και ταχείας ανίχνευσης (rapid test) ή να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και εφοδιασμένοι με το σχετικό πιστοποιητικό.
Με δεδομένα, λοιπόν, τα μέτρα ασφάλειας που απαιτούνται για την προστασία από τον κορωνοϊό, πολλοί σπεύδουν να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό διενέργειας τεστ για covid, προκειμένου να μπορέσουν να μετακινηθούν προς τους προορισμούς που τους ενδιαφέρουν. Η ανάγκη αυτή έχει συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας, όπου, όπως είναι γνωστό, διενεργούνται καθημερινά δωρεάν rapid test από τα στελέχη του ΕΟΔΥ.
Η προσπάθεια των στελεχών του ΕΟΔΥ να εξυπηρετήσουν καθημερινά τους πολίτες που συρρέουν είναι υπεράνθρωπη, ωστόσο οι συνθήκες αναμονής αποτελούν αντικείμενο άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.
Η αύξηση των επισκεπτών σημαίνει αναπόφευκτα και περισσότερο χρόνο αναμονής. Βέβαια, η δίωρη και πλέον παραμονή στην ουρά που σχηματίζεται, σε καιρικές συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν αυτές τις ημέρες, κατά τις οποίες ο υδράργυρος υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου, είναι δυσβάσταχτη, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες.
Στον χώρο αναμονής εμπρός από το δημοτικό περίπτερο, υπάρχει ένα μικρό σκίαστρο, το οποίο σωστά άφησε εκεί, πιθανόν από την πρόσφατη Γιορτή Βιβλίου, ο Δήμος Δράμας. Ωστόσο, το σκίαστρο είναι μικρό και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα από 5 ή στην καλύτερη περίπτωση, 6 άτομα. Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε αναμονή για rapid test στην πλατεία Ελευθερίας περισσότερα από 30 ή 40 άτομα σε συνεχή βάση, καθημερινά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι να παραμένουν έκθετοι στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για τουλάχιστον ένα δίωρο, αφού δεν θέλουν να απομακρυνθούν και να χάσουν τη σειρά αναμονής.
Για την επίλυση του προβλήματος αυτού, είναι αναγκαίο να παρέμβει ο Δήμος Δράμας ή όποια άλλη αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να μην εκτίθενται σε τόσο επικίνδυνες καιρικές συνθήκες οι πολίτες που περιμένουν να εξεταστούν. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότερα σκίαστρα, τουλάχιστον για αυτό το διάστημα, κατά το οποίο οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Άλλωστε, αυτό είναι κάτι που δεν είναι ούτε δαπανηρό ούτε και δύσκολο να γίνει. Από την άλλη, υπάρχει και η λύση της αλλαγής του χώρου διενέργειας των test, για παράδειγμα, ένας κλιματιζόμενος χώρος, όπως αυτός του ισογείου του δημαρχείου, ενδεχομένως να εξυπηρετούσε την κατάσταση για τις επόμενες 10 ή 15 ημέρες, που θα συνεχιστούν οι συνθήκες καύσωνα.
Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο μέχρι και χθες Δευτέρα, δεν έγινε τίποτα απολύτως για να προστατευθούν οι πολίτες που σχηματίζουν ουρές για να εξυπηρετηθούν στην πλατεία Ελευθερίας.
Κλείνοντας αυτή την αναγκαία αναφορά, θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Δράμας ή όποια άλλη αρμόδια υπηρεσία θα ευαισθητοποιηθεί. Πολύ περισσότερο διότι είναι τουλάχιστον οξύμωρο να εκδίδονται ανακοινώσεις για την ανάγκη προστασίας του πληθυσμού από τον καύσωνα και την ανάγκη λήψης σχετικών μέτρων, αλλά οι ίδιες οι υπηρεσίες που εκδίδουν τις εν λόγω ανακοινώσεις να δείχνουν αδιαφορία για προβλήματα, όπως αυτό της αναμονής των πολιτών σε επικίνδυνες συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!