Χαρά Κεφαλίδου: “Να ενταχθούν και οι δικηγόροι στην καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ – Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας”

0
1979

Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας ΚΙΝ.ΑΛ.

Με αναφορά της προς την Βουλή των Ελλήνων η Χαρά Κεφαλίδου αναδεικνύει το αίτημα των δικηγόρων Δράμας: “Μέχρι σήμερα οι δικηγόροι εξαιρούνται από την καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ, παρόλο που υπήρξαν ρητές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του Πρωθυπουργού, πως δικαιούχοι του επιδόματος είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο δικηγορικός κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από το κλείσιμο των δικαστηρίων και την πλήρη παύση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των δικηγόρων. Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν λειτουργικά έξοδα, μισθώματα, μισθοδοσία υπαλλήλων, εισφορές και πάγια έξοδα.
Οι δικηγόροι της Δράμας χαρακτηρίζουν ως κατάφωρη ανακολουθία, ύψιστο ερασιτεχνισμό και απόλυτο εμπαιγμό την εξαίρεσή τους, τονίζουν δε ότι με κλειστά τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία, με τους πελάτες να αδυνατούν έστω να προσέλθουν στα γραφεία τους λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας, είναι πασιφανές ότι έχουν σταματήσει να εργάζονται, όχι γιατί το επέλεξαν, αλλά γιατί υποχρεώθηκαν και ορθώς από την Πολιτεία.
Τέλος, θεωρούν τα επιδοτούμενα σεμινάρια που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ως κακόγουστο αστείο, ενώ καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.
Σας καταθέτω την Επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ