Σε ασφαλή λειτουργία το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης μετά τη δωρεά του εξωτερικού iso box για την εξέταση των ασθενών

0
6765

Θα χρησιμοποιηθεί για την εξέταση ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό.
Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης: «Στον δήμο μας υπάρχει μια απροσδόκητη συμμόρφωση με την κυκλοφοριακή απαγόρευση».

Μετά από αίτημα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης προς τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αθανασιάδη τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες στον προαύλιο χώρο του Κ.Υ ένα iso box (δωμάτιο τύπου κοντέινερ) δίνοντας τη δυνατότητα στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας να διαχειριστεί με ασφάλεια όλα τα ύποπτα κρούσματα του COVID-19.
Η κίνηση αυτή έγινε από τον Δήμο Προσοτσάνης, κατόπιν του σχετικού αιτήματος του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης, με στόχο να μην επικοινωνεί ο κύριος χώρος του ΚΥ Προσοτσάνης με τον χώρο εξέτασης των περιστατικών που πιθανόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, όπως εξήγησε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης. Το Iso box τοποθετήθηκε ακριβώς έξω από τον κυρίως χώρο του Κέντρου Υγείας με τον οποίο εφάπτεται, ώστε ο κυρίως χώρος του κέντρου υγείας, να μην έχει επαφή με τα περιστατικά τα οποία πιθανόν να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με τον covid -19.
H είσοδος στο κέντρο υγείας όπως και οι χώροι υγιεινής είναι ανεξάρτητοι, προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος αυτών των περιστατικών με ασφάλεια και να μην υπάρχει τυχόν μόλυνση και πιθανή διασπορά του ιού μέσα στο κέντρο υγείας το οποίο επισκέπτονται και άλλοι δημότες κάθε ηλικίας που χρειάζεται να εξετασθούν ή να ζητήσουν κάθε άλλη βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.
Ο κ. Αθανασιάδης εξήγησε ότι τα iso box χρησιμοποιούνται κυρίως από τους εργολάβους στα εργοτάξια και όταν χρειάζονται πρόχειρες κατασκευές. “Αναζητήσαμε λοιπόν ποιος θα μπορούσε να παράσχει μια τέτοια κατασκευή. Στην πραγματικότητα ανταποκρίθηκαν όλοι αυτοί στους οποίους απευθύνθηκε ο Δήμος Προσοτσάνης. Ωστόσο ήταν πιο εύκολη, την δεδομένη χρονική στιγμή, η παραχώρηση ενός iso box από μεγάλο επενδυτή που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Προσοτσάνης και συγκεκριμένα στην Πετρούσα, που δραστηριοποιείται στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Το iso box τοποθετήθηκε άμεσα και δυο μέρες μετά συνδέθηκε με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτή την στιγμή είναι στην διάθεση του κέντρου υγείας” όπως είπε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.
Αναφερόμενος μάλιστα και στο περιστατικό που είχε προσβληθεί από κορωνοιό και εξετάσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης τις προηγούμενες ημέρες, είπε ότι μια ημέρα μετά και έπειτα από την διαπίστωση του περιστατικού, το κέντρο υγείας έκλεισε για 24 ώρες και έγινε σε αυτό πλήρης απολύμανση. Έτσι ο όποιος κίνδυνος υπήρχε για την διασπορά του ιού εξαλείφθηκε σύμφωνα με την εκτίμηση των ειδικών, είπε ο ο κ. Αθανασιάδης, προσθέτοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκε ένα ευρύ πρόγραμμα απολυμάνσεων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Στο πλαίσιο αυτό απολυμάνθηκαν, σχολικές μονάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι, υπηρεσίες του δήμου, ΚΑΠΗ, κτίρια των πρώην κοινοτήτων, αγροτικό ιατρείο μέχρι και σε εκκλησιαστικούς χώρους. “Η αίσθησή μας πάντως είναι ότι στον δήμο μας υπάρχει μια απροσδόκητη συμμόρφωση με την κυκλοφοριακή απαγόρευση. Ο κόσμος κατάλαβε ότι η ακινησία είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποτρέψουμε την επέλαση του ιού” πρόσθεσε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ