2909 νέες θέσεις στους Δήμους μετά το Πάσχα

0
11516

Έρχονται άμεσες προσλήψεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αμέσως μετά το Πάσχα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα εκδοθεί η προκήρυξη για τις 2909 μόνιμες θέσεις του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Στη λίστα περιλαμβάνονται 273 δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Δράμας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσουν όλοι οι δήμοι σε προσλήψεις, διότι μπορεί να διαθέτουν ήδη τον αριθμό προσωπικού που προβλέπεται.
Στην περίπτωση αυτή ανήκει και ο Δήμος Δράμας, ο οποίος απασχολεί ήδη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προσωπικό εννέα ατόμων που προβλέπεται, σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Δράμας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης.
Ο Δήμος Δράμας ουσιαστικά θα επικαιροποιήσει με τη διαδικασία που όρισε το Υπουργείο Εσωτερικών τον αριθμό του προσωπικού που απασχολεί. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί δήμοι που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις, διότι είτε αντιμετωπίζουν υποστελέχωση στο πλαίσιο λειτουργίας του προγράμματος είτε δεν έχουν προσωπικό που θα μπορούσε να διατεθεί για τους σκοπούς του. Η εγκύκλιος αυτή απεστάλη και στους πέντε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Το Υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιό του ζητούσε από τους δήμους να επιβεβαιώσουν μέχρι χθες Πέμπτη την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων. Ακόμα, ζητούσε να επιβεβαιώσουν την ταύτιση των κλάδων / ειδικοτήτων που προκηρύσσονται με αυτήν που περιγράφεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του κάθε δήμου, όπως και τα προσόντα που έχουν τεθεί για τις προκηρυσσόμενες θέσεις.
Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα έχουν ειδική μοριοδότηση 17 μορίων για κάθε ένας από τους 84 μήνες προϋπηρεσίας τους για το σύνολο των θέσεων που θα προκηρυχθούν. Οι κατηγορίες των θέσεων σύμφωνα με το σχέδιο της προκήρυξης που αναμένεται να εκδοθεί μετά το ΠΑΣΧΑ είναι: 369 θέσεις ΠΕ, 729 θέσεις ΤΕ, 634 θέσεις ΔΕ και 1.177 θέσεις ΥΕ.
Σύμφωνα με το σχέδιο της προκήρυξης, οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών θα κληθούν, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την «αίτηση – υπεύθυνη δήλωση». Το αντικείμενο απασχόλησης των προκηρυσσομένων θέσεων αφορά κυρίως στη διερεύνηση αναγκών κοινωνικής φροντίδας και την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον βοήθειας σε ηλικιωμένα άτομα, ΑΜΕΑ, πολίτες μη αυτοεξυπηρετούμενους για την κάλυψη βασικών αναγκών καθημερινής διαβίωσης, της βελτίωσης της αυτοεξυπηρέτησης και γενικά την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους τομείς συμβουλευτικής και ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης των ιδίων και των οικογενειών τους, νοσηλευτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας, οικογενειακής φροντίδας , φυσικοθεραπείας και ήπιας αθλητικής άσκησης, αγωγής υγείας και πρόληψης, εργοθεραπείας, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, ψυχαγωγίας, διακοπών κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ