Λερναία Ύδρα οι χωματερές στην πόλη

0
12563

Καθαρισμοί σε αυτοσχέδιες χωματερές που δημιουργήθηκαν στις οδούς Αριστοτέλους και Παράσχου από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας.
Καλέστε στο 2521022263 του Δήμου Δράμας για τη δωρεάν απομάκρυνσή τους.

Καθαρισμό πραγματοποίησε o Δήμος Δράμας σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου ανεξέλεγκτα αποθέτουν μπάζα και απορρίμματα οι δημότες. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η οδός Αριστοτέλους και η οδός Παράσχου, όπου η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας έκανε χθες σχολαστική καθαριότητα.
“Ειδοποιηθήκαμε από κατοίκους για το πρόβλημα που υπήρχε και η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας παρενέβη για να καθαρίσει τα σημεία αυτά. Σε μια μικρή αλάνα που υπάρχει στην οδό Αριστοτέλους, κάποιοι είχαν αποθέσει σκουπίδια, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα τα οποία σχημάτισαν μια κανονική χωματερή. Μεταβήκαμε στον χώρο με την υπηρεσία καθαριότητας και χρησιμοποιώντας φορτηγό και JCB, μεταφέραμε τα μπάζα και τα απορρίμματα. Ευελπιστούμε ότι δεν θα δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα. Αν υποπέσει στην αντίληψή μας ότι επαναλαμβάνεται το φαινόμενο, θα ψάξουμε να βρούμε τους υπαίτιους και θα αναγκαστούμε να κάνουμε χρήση των προστίμων που προβλέπονται”, δήλωσε στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα με ανεξέλεγκτες χωματερές κυρίως στα αγροκτήματα στις περιοχές της Νέας Αμισού, στη γέφυρα στο δρόμο προς τον Καλό Αγρό αλλά και αλλού. Όπως είπε επίσης ο κ. Κυριακίδης, η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας άρχισε αυτή τη διαδικασία καθαρισμού ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης και με σκοπό να συνεχίσει μετά στις κοινότητες.
“Το πρόβλημα είναι ότι δεν ενημερωνόμαστε σχετικά με το ποιοι δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Συνήθως κινούνται βράδυ και σε ώρες που δεν υπάρχει κυκλοφορία και πετούν τα μπάζα ανεξέλεγκτα. Επίσης, δεν έχει σταματήσει η εναπόθεση αντικειμένων μεγάλου όγκου που αποτελεί ακόμη ένα πρόβλημα. Ίσως σε μικρότερο βαθμό από ό,τι στο παρελθόν, αλλά συνεχίζει να υφίσταται. Η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει έχει κάποια αποτελέσματα, αλλά όχι όσα θα θέλαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Στόχος μας είναι, εάν αυτό είναι εφικτό, να απαλλαγούμε από αυτά τα προβλήματα μέχρι το καλοκαίρι”, είπε ο κ. Χρ. Κυριακίδης σημειώνοντας ότι “δεν είναι λύση να τρέχει ο δήμος και να μαζεύει ό,τι πετιέται ανεξέλεγκτα”.
Σχετικά με τα ογκώδη αντικείμενα και τα μπάζα δήλωσε ότι υπάρχει ειδική νομοθεσία και, εάν οι δημότες μας θελήσουν να κάνουν κάποια ανακαίνιση, θα πρέπει να φροντίζουν να εξασφαλίζουν τους γνωστούς ιδιωτικούς κάδους απόρριψης μπαζών και να ακολουθούν την απαιτούμενη διαδικασία.
“Σχετικά με τα ογκώδη αντικείμενα κάνουμε έκκληση ως υπηρεσία προς τους δημότες να μην πετούν δίπλα στους κάδους τα ογκώδη αντικείμενα, αλλά να έρχονται σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του δήμου. Ο Δήμος Δράμας τα απομακρύνει χωρίς χρέωση μετά από συνεννόηση. Σε γειτονικούς δήμους όπως σε αυτόν της Καβάλας, υπάρχει χρέωση για αυτή την υπηρεσία. Το τηλέφωνο που πρέπει να καλούν οι πολίτες για την απομάκρυνση τέτοιων αντικειμένων είναι το 2521022263. Τοποθετήσαμε αυτοκόλλητα στους κάδους όπου αναγράφεται το τηλέφωνο της υπηρεσίας. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί μόνο στο κέντρο της πόλης, αφού δεν είχαμε την δυνατότητα να τα τοποθετήσουμε σε περισσότερα σημεία λόγω έλλειψης προσωπικού μετά το τέλος της περιόδου απασχόλησης του προσωπικού της κοινωφελούς εργασίας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ