Πτώσεις δέντρων και ζημιές στο πρώην ΚΙΧΝΕ

0
8359

Η κακοκαιρία άφησε τα ίχνη της και στο αλσύλλιο του κολυμβητηρίου.
Σε έλεγχο στα δέντρα που είναι επικίνδυνα για πτώση προχωρούν σήμερα το Δασαρχείο και ο Δήμος Δράμας.

Σημαντικός αριθμός πτώσης δέντρων καταγράφηκε στο αλσύλλιο του Κλειστού Κολυμβητηρίου της Δράμας από την κακοκαιρία και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν την προηγούμενη Κυριακή. Σε μία περίπτωση κατά την πτώση δέντρου έγιναν ζημιές και στον εξωτερικό φράχτη της δυτικής πλευράς του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου.
Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την Κυριακή είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μεγάλος αριθμός πτώσης δέντρων τόσο στην περιοχή γύρω από το κλειστό κολυμβητήριο όσο και σε άλλα σημεία εντός της πόλης. Στις περισσότερες περιπτώσεις χάρη στην επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΗ, της Πυροσβεστικής και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Δήμου Δράμας τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν γρήγορα, κυρίως σε ό,τι είχε να κάνει με τους κινδύνους διακοπής στην ηλεκτροδότηση και την απόδοση στην κυκλοφορία δρόμων που έκλεισαν προσωρινά από πεσμένους κορμούς δέντρων.
Ωστόσο, το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στα δέντρα που έπεσαν, αλλά και στην επικινδυνότητα πολλών δέντρων που ενδεχομένως είναι έτοιμα να πέσουν σε επόμενο ανάλογο καιρικό φαινόμενο. Όπως είπε στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, σήμερα Παρασκευή η υπηρεσία του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με το Δασαρχείο της Δράμας θα πραγματοποιήσει επί τόπου έλεγχο των δέντρων που βρίσκονται στο αλσύλλιο του Κλειστού Κολυμβητηρίου και στους πρόποδες του Κορυλόβου (στον περιφερειακό δρόμο), προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα από αυτά είναι επικίνδυνα για πτώση.
“Κάποια από αυτά που είχαν γύρει τα κόψαμε, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι το πρωί της Παρασκευής θα επισκεφθούμε τον χώρο του αλσυλλίου με τα στελέχη του Δασαρχείου της Δράμας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια δέντρα είναι επικίνδυνα για πτώση, σε έναν χώρο που, όπως γνωρίζουμε, χρησιμοποιείται από αθλούμενους και άλλους περιπατητές”, είπε στα “Χ” ο κ. Μουρβετίδης.
Υπενθυμίζεται ότι πτώσεις δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας και του δυνατού αέρα καταγράφηκαν από το πρωί της περασμένης Κυριακής, σε διάφορα σημεία εντός των ορίων του Δήμου της Δράμας. Τα δέντρα έπεσαν επάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ αλλά και σε σπίτι στην περιοχή του Ξηροποτάμου, ενώ προσωρινά έκλεισαν και δρόμοι από τους πεσμένους κορμούς. Πιο συγκεκριμένα πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν στην διασταύρωση των εργατικών κατοικιών του Μαυρόβατου, στην περιοχή της Νέας Κρώμνης, κοντά στο πάρκο των Κομνηνών, στην περιοχή της Τσομπάνκα, στην οδό Χίου στην περιοχή του Ξηροποτάμου και αλλού. Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, και ενώ οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν ήταν σε εξέλιξη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας και η ΔΕΗ επενέβησαν άμεσα προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παρενέβη η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας με τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Μουρβετίδη. Όπως είχε σημειώσει ο ίδιος είχε άμεση και άψογη συνεργασία, τόσο με την Πυροσβεστική, όσο και με την ΔΕΗ, αλλά και την Τροχαία, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα. Σημειώνεται ότι από την κακοκαιρία και την αύξηση της στάθμης του νερού, αναγκαστικά είχα διακοπεί η κυκλοφορία στις ιρλανδικές διαβάσεις πίσω από το Lidl (στον δρόμο για την Καλλίφυτο) αλλά και στη γέφυρα που συνδέει τους λαχανόκηπους με την περιοχή του Αρκαδικού και της Νέας Αμισού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ