Χαράλαμπος Ζεκερίδης: «Η πορεία του Άρη Καλαμώνα τη φετινή χρονιά κρίνεται επιτυχημένη»

0
3881
Χαράλαμπος Ζεκερίδης με τα αδέλφια του Μάκη (αριστερά) και Χρήστο (Δεξιά)

Συνέντευξη με τον προπονητή του Άρη Καλαμώνα Χαράλαμπο Ζεκερίδη

Στα «Χ» μίλησε ο προπονητής του Άρη Καλαμώνα Χαράλαμπος Ζεκερίδης, που μετά από δύο σεζόν επέστρεψε στους κίτρινους με στόχο την επιστροφή στα «σαλόνια» του δραμινού ποδοσφαίρου.
Ο Χαράλαμπος Ζεκερίδης είναι κάτοχος του πτυχίου UEFA B και έχει υπηρετήσει το ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της πορείας του, καθώς έχει αγωνιστεί επαγγελματικά σε υψηλό επίπεδο με τη φανέλα της Σκόντα Ξάνθης, ενώ έχει αγωνιστεί και σε Πανδραμαϊκό, Δόξα Δράμας και Α.Ε. Κυργίων. Είναι ένας άριστος χαρακτήρας και πραγματικά όποιος τον έχει γνωρίσει λέει τα καλύτερα.
Στα «Χ» μίλησε για τη φετινή πορεία του Άρη Καλαμώνα, για την περίπτωση ανόδου μετά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, για τη συνεργασία του με τη διοίκηση της ομάδας, για το ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο και το επίπεδο των Δραμινών προπονητών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία του Άρη Καλαμώνα;
Από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς χτίσαμε μια καινούργια ομάδα λόγω των αποχωρήσεων του δυναμικού της ομάδας από την προηγούμενη χρονιά. Η πορεία κρίνεται επιτυχημένη, είμαστε υψηλά στις βαθμολογικές θέσεις της ανόδου και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε φτιάξει ένα αρκετά ανταγωνιστικό κλίμα μεταξύ των άλλων ομάδων. Πιστεύω ότι υποστηρικτές στην προσπάθειά μας ήταν ο σεβασμός, η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά.

Πώς βλέπετε την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων; Πιστεύετε ότι αδικείται η ομάδα σε περίπτωση που δεν πάρει την άνοδο;
Σίγουρα είναι ένα πλήγμα για το ποδόσφαιρο, αλλά προέχει η υγεία όλων των ανθρώπων και των αθλητών. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο οι αθλητές συμμετέχουν χωρίς κανένα οικονομικό όφελος και, όπως γνωρίζουμε όλοι, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί τον προθάλαμο του επαγγελματικού. Σχετικά με την απόφαση της ένωσης που δεν γνωρίζω ακριβώς πώς θα κλείσει την τελική βαθμολογία, είμαστε τρίτοι με έναν βαθμό διαφορά από την ομάδα του Καστρινού, η οποία έχει το πλεονέκτημα τριών βαθμών από ομάδα που δεν συμμετέχει από την αρχή του πρωταθλήματος.

Φέτος η ομάδα ξεκίνησε με στόχο τον πρωταθλητισμό. Κρίνετε επιτυχημένη την χρόνια;
Όλες οι ομάδες στην αρχή της χρονιάς θέτουν έναν στόχο. Ο στόχος της ομάδας μας, του Άρη Καλαμώνα, ήταν να είμαστε στις πρώτες τρεις θέσεις. Άρα η πορεία μας στο πρωτάθλημα κρίνεται επιτυχημένη, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

Σε περίπτωση που φέτος ο Καλαμώνας δεν πάρει την άνοδο, πιστεύετε ότι θα ξαναεπιστρέψει σύντομα στην Α’ ΕΠΣ;
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική, διότι οι παράγοντες της ομάδας (διοίκηση, γηπεδικές εγκαταστάσεις) έχουν την όρεξη και τη δίψα να φτάσουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Δυστυχώς, όταν ανέλαβα τον Άρη Καλαμώνα, δεν υπήρχαν τμήματα Ακαδημίας. Από τον Νοέμβριο με δίκη μου πρωτοβουλία οργάνωσα ένα μικρό τμήμα παιδιών ηλικίας από 10 έως 13 χρόνων. Σε συζήτηση πάντα με τη διοίκηση προγραμματίζουμε να δημιουργήσουμε τμήματα ακαδημιών.

Πώς είναι η συνεργασία με τον Νίκο Χαρακίδη και με τη διοίκηση του Άρη Καλαμώνα;
Η συνεργασία είναι άψογη και αυτό οφείλεται στο ότι και ο Νίκος Χαρακίδης και όλα τα παιδιά της διοίκησης συμμετείχαν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γνωρίζουν τι χρειάζεται για την ανέλιξή του σε ερασιτεχνικό σωματείο.

Τι διαφορές βλέπεις στο ποδόσφαιρο από τότε που αγωνιζόσουν σε σχέση με τώρα;
Βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη ενός ποδοσφαιριστή ήταν το έμφυτο ταλέντο του και οι πρωτοβουλίες που έπαιρνε στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα οι παίκτες προσαρμόζονται σε παιχνίδια τακτικής και ελεγχόμενου ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνεχώς και αυτό ίσως έχει αμφίσημη σημασία.

Στην Ξάνθη αγωνίστηκες για αρκετά χρόνια. Πώς ήταν η ζωή εκεί και τι σχέση είχες με τον πρόεδρο της ομάδας, Χρήστο Πανόπουλο;
Η οικογένεια της Ξάνθης, διοίκηση, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, είχαν άψογη συνεργασία. Ανυπομονούσαμε να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να ευχαριστήσουμε τους ένθερμους φιλάθλους της Ξάνθης. Όσο για το κύριο Πανόπουλο τον μεγαλομέτοχο, οι σχέσεις ήταν αρκετά καλές.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο; Θα δούμε στο μέλλον έναν νέο Άντζα, έναν νέο Σιόβα;
Με αυτά που έχω δει σε αυτή τη χρονιά από τον πάγκο του Άρη Καλαμώνα δεν έχω εντυπωσιαστεί από κάποιον νεαρό ποδοσφαιριστή. Χαρά και ευχή μου είναι να ξαναζήσει το δραμινό ποδόσφαιρο όπως πριν δεκαετίες που η Δράμα ήταν ποδοσφαιρομάνα.

Πώς βλέπετε το επίπεδο των Δραμινών προπονητών;
Το επίπεδο των Δραμινών προπονητών είναι ικανοποιητικό. Ο κάθε προπονητής πρέπει να κυνηγά την προσωπική του βελτίωση.

Τέλος, τι μήνυμα θέλετε να στείλετε σε όλους τους φίλους του δραμινού ποδοσφαίρου για τον κορωνοϊό;
Το μήνυμά μου είναι να παίρνουμε τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης και να οπλιστούμε με υπομονή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, για να είμαστε όλοι μαζί χωρίς απώλειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ