Χάρηκαν επιτέλους το χιόνι οι επισκέπτες του χιονοδρομικού

0
379

Γρ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: Εκτιμώ ότι στο σύνολο του διημέρου ανέβηκαν στο Φαλακρό πάνω από 3000 επισκέπτες


Μεγάλο αριθμό επισκεπτών συγκέντρωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το διήμερο 14 και 15 Ιανουαρίου, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς ουσιαστικά ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο με χιόνι, έστω και αν η ποσότητα του επέτρεψε μόνο τη λειτουργία των baby lift για τα παιδιά. Επισκέπτες από διάφορα μέρη της χώρας είχαν ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες και την λειτουργία των δυο baby lift και έσπευσαν αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να χαρούν το χιόνι συνοδεύοντας τα παιδιά τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και τις δυο ημέρες, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι είχε πάρα πολύ κόσμο τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, και συνέχισε: «Tην Κυριακή πρέπει να ανέβηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο πάνω από 400 αυτοκίνητα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων της Τροχαίας. Εκτιμώ ότι στο σύνολο του διημέρου ανέβηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο πάνω από 3000 επισκέπτες. Ειδικά την Κυριακή, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις πάνω από 2000 άνθρωποι. Είχε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και εκδρομικά λεωφορεία. Είδαμε επισκέπτες από Βόλο, Θεσσαλονίκη, και από πόλεις της περιφέρειάς μας, όπως από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, την Ξάνθη αλλά και από τις Σέρρες».
Πάντως σε σχέση με τη λειτουργία του κέντρου και τη λειτουργία μόνο των δυο baby lift, πρέπει να σημειωθεί ότι και τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, δούλεψαν αυτές τις ημέρες μόνο με τα baby lift, λόγω της μη επαρκούς χιονόπτωσης, όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, τονίζοντας ότι αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο να επισκεφθεί το χιονοδρομικό κέντρο. “Χάρηκα πάρα πολύ που είδαν οικογένειες με παιδιά. Τα χιονοδρομικά κέντρα δεν είναι μόνο για τους δεινούς σκιέρ. Το χιονοδρομικό κέντρο εξυπηρετεί τους επισκέπτες και για πρόχειρο φαγητό, αλλά και οι ταβέρνες στο Βώλακα, το Γραννίτη και το Οχυρό ήταν γεμάτες από τους επισκέπτες. Αυτό μου μετέφεραν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής, δίνοντας και συγχαρητήρια που τελικά άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο. Από την πλευρά μου και εγώ, πρέπει να πω ότι νοιώθω μια ηθική δικαίωση, διότι αυτός ο κορυφαίος στόχος που έβαλα από πέρσι αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και μιλώ για την επαναλειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, επιτεύχθηκε».
Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία του χιονοδρομικού, ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι ήταν πραγματικά κορυφαίος στόχος με πολλά προβλήματα υγειονομικής φύσης και όχι μόνο, αλλά και με ανεξήγητες ενέργειες που έγιναν από ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι συνεργάτες και αγαπούν τη Δράμα και το βουνό, όπως είπε. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους συνεργάτες μου στην Αντιπεριφέρεια Δράμας αλλά και στους φίλους μου, που πίστεψαν σε αυτό τον στόχο. Αν ο καιρός το επιτρέψει θα λειτουργήσουν και ο «Παππούς» και η «Μέστα» εκτός από τα δυο baby lift».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, είχε χθες συνομιλία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον οποίο και κάλεσε στην εκδήλωση που θα κάνει η Περιφέρεια στις 29 Ιανουαρίου, στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού, με γνωστή Dj αλλά και στα επόμενα Σζαββατοκύριακα για να δει το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε πλήρη δράση. «Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην Αθήνα, ότι θα πρέπει να το δούνε σοβαρά γιατί είναι ένας πόλος τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ