Έκλεισε από χθες η οδός Βενιζέλου λόγω των έργων του φυσικού αερίου

0
405

«Υπάρχει περίπτωση να γίνει τροποποίηση της μελέτης του δικτύου εάν βρεθούν αρχαιολογικά ευρήματα» λέει στα «Χ» ο εργολάβος


Κλειστή σε όλο το μήκος της είναι από χθες η οδός Βενιζέλου, στο κέντρο της Δράμας, λόγω των έργων επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Αλέξανδρος Παυλίδης, υπεύθυνος του έργου από την πλευρά της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» τα έργα κατά μήκος της οδού Βενιζέλου υπολογίζεται να διαρκέσουν ένα μήνα ή το πολύ μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Τα έργα μπορεί να διαρκέσουν και λιγότερο, απλά δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από πλευράς αρχαιοτήτων και κατά πόσο αυτό μπορεί να καθυστερήσει το έργο. Όπως εξαρτάται και από τις αποκαταστάσεις που θα κάνουμε μετά γιατί ο δρόμος έχει μια ιδιαιτερότητα».
Σχετικά με την αλλαγή που απαιτείται στην κυκλοφορία των οχημάτων, ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι: «Η διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει σε όλο το μήκος της οδού Βενιζέλου, για λόγους ασφάλειας του έργου. Οι παρακείμενες οδοί θα λειτουργούν κανονικά για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Δηλαδή οι διαβάσεις των οδών που είναι άνωθεν και κάτωθεν της Βενιζέλου, αν ενώνονται, θα είναι ανοικτές κανονικά. Όπως για παράδειγμα η Όθωνος και η 25ης Μαρτίου. Επίσης θα γίνεται κανονικά και η τροφοδοσία των καταστημάτων, ενώ υπάρχει πρόσβαση και οχήματα έκτακτης ανάγκης, όπως τα οχήματα του ΕΚΑΒ, τα πυροσβεστικά κλπ. Τα έργα στους παρακείμενους δρόμους θα γίνουν σε ένα δεύτερο στάδιο. Αυτή τη στιγμή περνάμε το κύριο δίκτυο που διέρχεται από την Βενιζέλου. Θα κατασκευαστούν και οι αναμονές για τα υπόλοιπα δίκτυα, ώστε να μη χρειαστεί να ξαναεπηρεαστεί η κυκλοφορία στη Βενιζέλου στο μέλλον. Ταυτόχρονα θα γίνονται και οι παροχές που έχουν εντολή εργασίας. Δηλαδή αυτό το χρονικό διάστημα ταυτόχρονα με το δίκτυο, θα κατασκευαστούν και οι παροχές των ανθρώπων που έχουν ζητήσει μέχρι τώρα αέριο».
Σε ότι αφορά τα έργα του φυσικού αερίου στους παράπλευρους δρόμους ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι: «O προγραμματισμός μέχρι τώρα αναφέρει αυτό περίπου. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί. Πάντως το χρονοδιάγραμμα και των υπολοίπων έργων θα εξαρτηθεί πάρα πολύ και από το τι θα καταφέρουμε να κατασκευάσουμε επί της οδού Βενιζέλου. Γιατί υπάρχει περίπτωση να γίνει τροποποίηση της μελέτης του δικτύου εάν βρεθούν αρχαιολογικά ευρήματα που μας απαγορεύουν να κάνουμε διέλευση. Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το βάζουμε γιατί δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε κατά τη διάρκειά των έργων. Το λέω αυτό γιατί τα έργα επί της οδού Βενιζέλου φυσιολογικά θα τελειώσουν πολύ νωρίτερα. Σε ότι αφορά δε την κυκλοφορία των οχημάτων, υπάρχει και σημαιοφόρος κατά τη διάρκεια των εργασιών ο οποίος διευκολύνει την όδευση για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας κλπ. Το κλείσιμο της οδού αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας επειδή ο όγκος των οχημάτων είναι πολύ μεγάλος».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ