Αλλαγές και δημιουργία θαλάμου αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Δράμας

0
1627

Έργα προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας


Σε αλλαγές με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών του, οδεύει το Νοσοκομείο Δράμας μετά την έγκριση σκοπιμότητας έργων μετεγκατάστασης τμημάτων του, προυπολογισμού 3.000.000 ευρώ με τη βοήθεια μελέτης ου ανέλαβε η Raycap.
Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας χθες Δευτέρα, η μετεγκατάσταση τμημάτων σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου, αλλά και η δημιουργία Θαλάμου Αρνητικής Πίεσης, που σήμερα δεν υπάρχει, εγκρίθηκε από την αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα.
Οι αλλαγές που θα γίνουν περιλαμβάνουν πιο συγκεκριμένα: Το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας θα μετακομίσει σε υπάρχον κτήριο (δίπλα στο ΕΚΑΒ) που θα ανακατασκευασθεί. Το Φαρμακείο θα μετακομίσει στον σημερινό λειτουργούντα χώρο του Φυσικοθεραπευτηρίου. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που θα μετατραπεί σε Νεφρολογικό Τμήμα, θα μετεγκατασταθεί στον 2ο όροφο, εκεί που λειτουργεί τώρα η Διοικητική Υπηρεσία. Η Διοικητική Υπηρεσία θα μετεγκατασταθεί στον 1ο όροφο όπου τώρα λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Η Τεχνική Υπηρεσία θα επεκταθεί στον χώρο του σημερινού Φαρμακείου. Θα δημιουργηθεί Ειδικός Θάλαμος Αρνητικής Πίεσης δίπλα στην Καρδιολογική Κλινική, σε άδειους χώρους της παλιάς Β΄ Παθολογικής Κλινικής.
Οι μελέτες μετεγκαταστάσεων είναι ώριμες και το όλο εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί από Κοινοτικά Κονδύλια. Σε δήλωσή της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου επεσήμανε χθες: «Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία RAYCAP, με τον Πρόεδρο και τα στελέχη της οποίας διατηρώ άριστη σχέση, που χρηματοδότησε – μέσω δωρεάς- την εκπόνηση της μελέτης του παραπάνω έργου και για άλλη μία φορά διαθέτουμε όπλα στην προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων υπηρεσιών υγείας για τον τόπο μας. Ευχαριστώ επίσης θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης, όλους όσους συνέδραμαν στην ευτυχή κατάληξη και το εμπλεκόμενο προσωπικό του νοσοκομείου μας, για την ισχυρή θέληση και την αποτελεσματικότητα, που οδηγεί στην αναβάθμισή μας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της παρούσας Διοίκησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ