Χιλιάδες υπογραφές για το τουριστικό τρένο

0
491

– «Nα επαναδρομολογηθούν τρένα μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης και φυσικά τουριστική αμαξοστοιχία»
– Ψήφισμα από συλλόγους της Δράμας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη


 

Περισσότερες από 2.000 οι υπογραφές από συμπολίτες μας και όχι μόνο έχουν συγκεντρωθεί στηρίζοντας το αίτημα για την λειτουργία της τουριστικής αμαξοστοιχίας που θα συνδέει τουριστικά τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας με το Παρανέστι, την Ξάνθη αλλά και το σπήλαιο της Αλιστράτης.
Το βιβλίο των υπογραφών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΜΕΑΣ Ήφαιστος και έχει ήδη φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη, ενώ θα ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές σε μια προσπάθεια να στηριχθεί περισσότερο το αίτημα αυτό, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος. Το βιβλίο των υπογραφών θα ταξιδέψει παντού. Πρόθεση του “Ηφαίστου” είναι να φθάσει μέχρι το Παρανέστι, την Ξάνθη αλλά και την Αλιστράτη. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να λειτουργήσει τουριστικό δρομολόγιο από Δράμα για Παρανέστι, Σταυρούπολη και στενά του Νέστου, μέχρι τη Ξάνθη. Επίσης και ένα άλλο τουριστικό δρομολόγιο, από Δράμα, για Φωτολίβος και σπήλαιο της Αλιστράτης, μέχρι τη Λευκοθέα, με τη γραμμή που περνάει ανάμεσα από το φαράγγι του Αγγίτη και το σπήλαιο της Αλιστράτης. Στη Λευκοθέα εξάλλου βρίσκεται και το γεφύρι της Αγγίστας, του οποίου η κατασκευή ανάγεται στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και παρουσιάζει το δικό του ενδιαφέρον.
Την ίδια ώρα, η προσπάθεια προκειμένου να επαναλειτουργήσει γενικότερα η γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, αίτημα που εκφράστηκε ποικιλοτρόπως από τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής, εντάθηκε τις προηγούμενες ημέρες και κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη. Στον Πρωθυπουργό υποβλήθηκε ψήφισμα για την επαναδρομολόγηση αμαξοστοιχιών στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης και για τη δρομολόγηση της τουριστικής αμαξοστοιχίας με δρομολόγιο Δράμα – Τοξότες, από τρεις συλλόγους της Δράμας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Το ψήφισμα επιδόθηκε στις 13 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών Ξάνθης, του Μ.Ε.Α.Σ. «Ήφαιστος» Δράμας, και του συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.
Η πρωτοβουλία για την κατάρτιση του ψηφίσματος ξεκίνησε την άνοιξη του 2022, όταν τα διοικητικά συμβούλια των τριών συλλόγων συναντήθηκαν στον πολιτιστικό σύλλογο Τοξοτών της Ξάνθης. Μετά από συνέλευση των τριών διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων καταρτίστηκε ένα ψήφισμα, που αργότερα επικυρώθηκε και από τις συνελεύσεις των συλλόγων, όπως είπε στα «Χ» ο πρόεδρος του ΜΕΑΣ Ήφαιστος Δράμας. “Στο ψήφισμα ζητάμε να επαναδρομολογηθούν τρένα στη γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης και φυσικά να δρομολογηθεί μια τουριστική αμαξοστοιχία, για την οποία παλεύουμε τόσο καιρό. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν μια ευκαιρία να του κατατεθεί αυτό το ψήφισμα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών Ξάνθης κα Παρασκευή Καρασακαλίδου. Εμείς στον «Ήφαιστο» συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε για την λειτουργία της τουριστικής αμαξοστοιχίας, καθώς πέραν των άλλων λόγων, το αίτημα αυτό υπάρχει και μέσα στους καταστατικούς σκοπούς του συλλόγου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ