Έργα φυσικού αερίου από σήμερα στην περιοχή της οδού Βενιζέλου

0
323

Με στόχο την ενημέρωση των τοπικών φορέων και του καλύτερους δυνατούς χειρισμούς για την εξέλιξη των έργων φυσικού αερίου στην περιοχή της οδού Βενιζέλου (και σε παράλληλους και κάθετους δρόμους προς αυτήν) που αρχίζουν από σήμερα, πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου, τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου της Δράμας και της ΔΕΔΑ. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο συντονιστής διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δημήτρης Αυλωνίτης και ο διευθυντής του έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρης Σκιαδάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης και η αν. προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας Βασιλική Π. Πουλιούδη.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης τέθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής που θα εξελιχθούν τα έργα και το ενδεχόμενο εντοπισμού αρχαιολογικών ευρημάτων κατά την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. Η ΔΕΔΑ ανακοίνωσε ότι κατά τη τηλεδιάσκεψη, όλα τα μέρη συμφώνησαν στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων και τον περιορισμό, στο μέτρο του δυνατού, της όχλησης στην εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλών καταστημάτων τόσο στον κεντρικό άξονα όσο και σε συγκεκριμένες καθέτους οδούς.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του δικτύου από τον ανάδοχο εργολάβο, η έναρξη των εργασιών στην περιοχή της οδού Βενιζέλου ορίστηκε για την 16η Ιανουαρίου 2023 με στόχο ολοκλήρωσης την 28η Φεβρουαρίου 2023. Σε περίπτωση αποκάλυψης ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των εκσκαφών, συμφωνήθηκαν τα εξής: Οι αρχαιολογικές εργασίες να ολοκληρώνονται το συντομότερο δυνατό. Να υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά της ΔΕΔΑ για προσαρμογή της όδευσης σε σημεία όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα ενδέχεται να επηρεάσουν την εξέλιξη των εκσκαφών, σύμφωνα με την συνήθη πρακτική σε έργα φυσικού αερίου. Να υπάρξει η προβλεπόμενη συνεργασία με την Τροχαία σε θέματα κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και τροφοδοσίας των καταστημάτων της περιοχής. Να υπάρξει συντονισμένη ενημέρωση των οικιακών και εμπορικών καταναλωτών της περιοχής προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.
Στόχος είναι η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, με ταυτόχρονη κατασκευή τόσο του κεντρικού αγωγού όσο και των παροχετευτικών αγωγών που θα τροφοδοτήσουν τους καταναλωτές οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση σύνδεσης. Σε χάρτη που έχει δημοσιοποιήσει η ΔΕΔΑ, (στην φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν κείμενο) φαίνεται το πλέγμα των έργων που θα εκτελεστούν γύρω από την οδό Βενιζέλου. Οι περιοχές των έργων διακρίνονται με εντονη γραμμή. Τώρα, η συντομότερη δυνατή εκτέλεση των έργων του νέου δικτύου, όχι μόνο στην οδό Βενιζέλου αλλά και στο υπόλοιπο κέντρο της πόλης, είναι εύλογο να απασχολεί και τους εμπόρους καθώς επηρεάζει την εμπορική κίνηση.
Όπως έχει δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης, ο σύλλογος ζητά να υπάρξει μέριμνα και για τα έργα του φυσικού αερίου, όταν αυτά επεκταθούν στην αγορά του κέντρου της πόλης, προκειμένου να προχωρήσουν με τον ταχύτερο τρόπο και να δημιουργηθεί η μικρότερη δυνατή όχληση τα εμπορικά καταστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ