Στον έλεγχο της ΕCM Partners ο όμιλος «Παυλίδης Μάρμαρα» με έδρα τη Δράμα

0
447

Αλλάζει εποχή ένας όμιλος με πλούσιο κοινωνικό έργο στη Δράμα


Ο όμιλος Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες με έδρα τη Δράμα, οδεύει στον έλεγχο του fund ECM Partners. Μαζί και η εταιρεία Mermeren που ανήκει στον όμιλο και η οποία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε πως υπεγράφη οριστική συμφωνία για την πώληση του ομίλου Παυλίδης από τους κατόχους μετοχικών συμφερόντων του ομίλου.
Η «Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες» ιδρύθηκε το 1980 στην Δράμα από τον Ευκλείδη Παυλίδη. Διαθέτει λατομεία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες, παράγοντας περισσότερους από 300.000 τόνους ακατέργαστων όγκων μαρμάρου ανά έτος. Σε ό,τι αφορά τους τύπους μαρμάρων της εταιρείας, το ARISTON θεωρείται η ναυαρχίδα της εταιρείας. Το χαρακτηρίζει μια «λεπτή γκρι βένα» σε λευκό φόντο και είναι ευρέως διαδεδομένο σε κάθε πολυτελές έργο από την Ανατολή έως τη Δύση. Το SIVEC επίσης με λευκή εμφάνιση χρησιμοποιήθηκε σε πολλά μνημειώδη έργα, συμπεριλαμβανομένων ναών, κυβερνητικών κτιρίων και εμπορικών κέντρων. Στα προϊόντα της εταιρείας ανήκει και το KAVALA που είναι υλικό καθημερινής χρήσης για την οικοδομική βιομηχανία. Τα GALAXY και DOLIT που χρησιμοποιούνται ως υλικά για την διακόσμηση ιδιαίτερων έργων και το PERLA και το ALIVERI που ολοκληρώνουν την παλέτα των υλικών – μαρμάρων που παράγονται από τα λατομεία του ομίλου.
Παράλληλα διαθέτει φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 10 MW και αιολικά πάρκα ισχύος 70 MW αντίστοιχα, τα οποία βρίσκονται στην Β. Ελλάδα, με την εταιρεία να κατατάσσεται σε μία από τις σημαντικότερες – ενεργειακά αυτόνομες – εταιρείες του κλάδου. Το συνολικό περιβαλλοντολογικό όφελος των έργων ισχύος 80 MW υπερβαίνει ετησίως τους 220.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενώ τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια περίπου 250.000 νοικοκυριά.
Ο όμιλος, που πλέον περνά στην ECM Partners, πέρα από την σημαντική επιχειρηματική του δραστηριότητα έχει να επιδείξει και ένα πολύ πλούσιο κοινωνικό έργο, ειδικά στο Νομό μας. Μόλις το 2020 έχει προχωρήσει σε δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας διαθέτοντας πέντε πλήρως εξοπλισμένες ηλεκτρικές Κλίνες ΜΕΘ, συνοδευόμενες με αναπνευστήρες Υψηλής Τεχνολογίας Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, ενισχύοντας το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όχι μόνο για την περίοδο του COVID-19, αλλά για τις ανάγκες της επόμενης μέρας. Παράλληλα είχε προχωρήσει σε χορηγία ενός υπερσύγχρονου Υπερηχοτομογράφου στη Μαιευτική-Γυναικολογική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε χορηγία εγκατάστασης 120 ηλεκτρονικών υπολογιστών με τους οποίους εξοπλίστηκαν πλήρως όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ