Εγκαταλείφθηκε στην τύχη του το πεζοδρόμιο της οδού Περδίκα

0
595

Χειροτερεύει κάθε χρόνο η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει


Επιδεινώνεται, χρόνο με το χρόνο, η κατάσταση στο πεζοδρόμιο της οδού Περδίκα κρύβοντας όλο και περισσότερους κινδύνους για τους περαστικούς.
Ακριβώς δίπλα από το μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής, στο βόρειο τμήμα της οδού και σε απόσταση πολύ κοντά από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, το πεζοδρόμιο μοιάζει με εικόνα βομβαρδισμένης περιοχής, ανάλογης με αυτές που μεταδίδονται, από την εμπόλεμη ζώνη στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία.
Η κατάσταση του πεζοδρομίου της Περδίκα επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, πιθανόν λόγω καθιζήσεων, ή των οχημάτων που παρκάρουν συνεχώς επάνω σε αυτό και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε και καμία παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πάντως τα «Χ» έχουν αναφερθεί τουλάχιστον δυο φορές σε αυτό, καλώντας τους αρμοδίους να παρέμβουν, όχι μόνο γιατί οφείλουν να έχουν σε καλή κατάσταση τα πεζοδρόμια, αλλά και γιατί οι περίοικοι πληρώνουν φόρους και τέλη προς το δήμο αλλά πρέπει να έχουν και ανταποδοτικά οφέλη. Δικαιούνται, αν μη τι άλλο, να έχουν ίση αντιμετώπιση σε σχέση τους συνδημότες τους που διαμένουν σε άλλες περιοχές.
Η καταστροφή που έχει υποστεί το πεζοδρόμιο είναι πραγματικά μεγάλη. Το πλακόστρωτο έχει ανασηκωθεί σε κάποια σημεία και σε άλλα έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα η καθίζηση να είναι εμφανής και βέβαια να ενέχει κινδύνους.
Όπως έχουμε ξαναγράψει στα «Χ», το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε πρόσφατα και πιθανόν να είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση και κυρίως να απαλειφθεί ο εμφανής κίνδυνος για τους περιπατητές. Ο προβληματισμός που προκαλείται είναι ακόμη μεγαλύτερος εάν σκεφτεί κανείς τα πιθανά ατυχήματα που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, αν δεν έχουν συμβεί ήδη, σε ανέμελους διαβάτες, καθώς δίπλα ακριβώς υπάρχουν εγκαταλελειμμένες ιδιοκτησίες, ο αύλειος χώρος των οποίων παρουσιάζει σημαντική υψομετρική διαφορά σε σχέση με το πεζοδρόμιο και δεν υπάρχει κάποιο προστατευτικό κιγκλίδωμα που να διασφαλίζει τους πεζούς από πιθανή πτώση.
Η συγκεκριμένη περίπτωση στην οδό Περδίκα πραγματικά δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει. Αν και στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση δείχνουν να έχουν θέσει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφάλειας και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, η εικόνα που παρουσιάζεται στο πεζοδρόμιο της Περδίκα, οδηγεί αναπόφευκτα αν μη τι άλλο, σε δικαιολογημένες επιφυλάξεις για όσα τελικώς λέγονται.
Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια βελτιωτική παρέμβαση για να αποσοβηθεί κυρίως ο εμφανής κίνδυνος για τους πεζούς, όμως από την άλλη πλευρά, ίσως θα πρέπει να υπάρξει κάποια μέριμνα προκειμένου να αποφεύγεται η στάθμευση των αυτοκινήτων επάνω στο πεζοδρόμιο, καθώς είναι προφανές ότι αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για την καταστροφή του πεζοδρομίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ