Χιόνια χωρίς προβλήματα στα ορεινά της Δράμας

0
519
Φωτογραφία αρχείου

– Βγήκαν για πρώτη φορά χθες οι αλατιέρες στο οδικό δίκτυο Νευροκοπίου – Γρανίτη και στο Τουλουμπάρι
– Μιλούν στα «Χ» οι κ.κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ, Αν. Καγιάογλου και Αν. Δερματίδης


 

Με χιόνια στα ορεινά της Δράμας ξύπνησαν χθες οι κάτοικοι σε Νευροκόπι, Γρανίτη, Παρανέστι, αλλά και στην ορεινή περιοχή του Δήμου Δράμας, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Τις πρωινές ώρες χθες βγήκαν αλατιέρες στο Νευροκόπι και στο Τουλουμπάρι. Στην περιοχή του Νευροκοπίου μετέβη νωρίς χθες το πρωί και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι υπήρξε ένα μικρό ζήτημα στο οδικό δίκτυο τις πρωινές ώρες μεταξύ Νευροκοπίου και Γρανίτη, αλλά στη συνέχεια ο δρόμος καθαρίστηκε. Μάλιστα, έγιναν και οι πρώτες ρίψεις αλατιού στο οδόστρωμα για τη φετινή χειμερινή περίοδο.
Στον Δήμο Δράμας, υπάρχει ήδη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβει, όπου χρειαστεί, τόσο με τα μηχανήματα που διαθέτει (οχήματα 4×4 με αλατιέρες και JcB) όσο και μέσω του εργολάβου που έχει αναλάβει τον αποχιονισμό, όπως είπε χθες στα «Χ» ο κ. Ανέστης Δερματίδης, αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία. Προβλήματα προς τον Δήμο Δράμας αναφέρθηκαν μόνο στο Τουλουμπάρι, αλλά εκεί έχει αρμοδιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και στάλθηκε αλατιέρα, όπως είπε ο κ. Δερματίδης.
Χιόνια χθες Δευτέρα υπήρξαν και στην ορεινή περιοχή του Παρανεστίου, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου. Χιόνισε κυρίως στις κορυφές γύρω από το Παρανέστι, αλλά και στην ορεινή περιοχή του Νικηφόρου. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής του Παρανεστίου δεν υπήρξαν από τις χιονοπτώσεις, ωστόσο υπήρξαν κτηνοτρόφοι μονάδων σε πολύ ορεινές περιοχές που λόγω του χιονιού ειδοποίησαν τον Δήμο Παρανεστίου να τους εξυπηρετήσει στέλνοντας μηχάνημα Jcb. Ήδη χθες οι υπηρεσίες του Δήμου Παρανεστίου ετοίμασαν το πολυμηχάνημα που διαθέτουν, τοποθετώντας αλατιέρες και αποχιονιστικό μαχαίρι, αυξάνοντας την ετοιμότητα λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ