Χιονίζει συνεχώς από χθες το βράδυ στην περιοχή Νευροκοπίου – Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία

0
9288

Με αλυσίδες προς Νευροκόπι και Σιδηρόνερο

Διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων εξαιτίας των καιρικών φαινομένων

 

Τουλάχιστον 30 – 40 πόντους είναι το χιόνι που συσσωρεύθηκε στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου όπου χιονίζει συνεχώς από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι αυτή την στιγμή. Έντονη είναι η χιονόπτωση και στην περιοχή του Σιδηρονέρου και στα ορεινά του Δήμου Παρανεστίου. Τα αυτοκίνητα κινούνται υποχρεωτικά με αλυσίδες στον δρόμο Δράμας – Νευροκοπίου, από τον Δήμο Προσοτσάνης μέχρι την Εξοχή. Αλυσίδες χρειάζονται και κατά την μετάβαση από Δράμα προς Σιδηρόνερο αλλά και στα ορεινά του Δήμου Παρανεστίου, όπως είπε πριν απο λίγη ώρα στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο μεταξύ Δράμας – Καβάλας. Από την κακοκαιρία υπήρξαν ζημιές σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τόσο στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου όσο και στο Παρανέστι να υπάρξουν διακοπές ρεύματος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα Χ ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης. Ταυτόχρονα από το βάρος του χιονιού που συσσωρεύθηκε, έπεσαν πολλά δέντρα στο λεκανοπέδιο, ακόμη και μέσα σε δρόμους, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις κοπής δέντρων από την Πυροσβεστική να είναι συνεχείς. Οι δρόμοι αυτή την στιγμή παραμένουν διαθέσιμοι στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία οχημάτων

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και ολισθηρότητας του οδοστρώματος, από τις 09.00 σήμερα το πρωί και μέχρι την ύφεση των φαινομένων,απαγορεύτηκε  η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λοιπών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από το 17 ο χλμ. έως το 53 ο χλμ.  Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τα σήματα κυκλοφορίας και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Συγκεκριμένα απο την Γ.Π.Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ για την περιοχή της Δράμας ορίζεται:

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων:
1) Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από 17 έως 53 χλμ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από 17 έως 53 χλμ

Για την περιοχή της Ξάνθης:
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από 20 χλμ
2) Ε.Ο Ξάνθης – Δράμας, από 10 χλμ έως τα όρια με νομό Δράμας

Για την περιοχή της Ροδόπης:
Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης ροής υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις:
1)Αγ. Μαρίνας Ιμέρου
2)Μωσαϊκού

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ