Συνεχές το χιόνι στο Νευροκόπι

0
6402

Με αλυσίδες χθες η κίνηση από Δράμα προς Νευροκόπι, Σιδηρόνερο και στα ορεινά του Παρανεστίου.
Πολλές οι πτώσεις δέντρων, ενώ δεν έλειψαν και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Περίπου 40 πόντους ήταν το χιόνι που συσσωρεύτηκε στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου μέχρι χθες το μεσημέρι, καθώς οι χιονοπτώσεις ήταν συνεχείς από το βράδυ της Τετάρτης. Έντονη ήταν η χιονόπτωση και στην περιοχή του Σιδηρονέρου, αλλά και στα ορεινά του Δήμου Παρανεστίου. Τα αυτοκίνητα κινούνταν υποχρεωτικά με αλυσίδες στον δρόμο Δράμας – Νευροκοπίου, και από τον Δήμο Προσοτσάνης μέχρι την Εξοχή.
Οι αλυσίδες ήταν υποχρεωτικές και κατά τη μετάβαση από Δράμα προς Σιδηρόνερο, αλλά και στα ορεινά του Δήμου Παρανεστίου, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο μεταξύ Δράμας – Καβάλας. Παράλληλα, ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στην πόλη της Δράμας τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν
Από την κακοκαιρία υπήρξαν ζημιές σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τόσο στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου όσο και στο Παρανέστι να υπάρξουν διακοπές ρεύματος. Ταυτόχρονα, από το βάρος του χιονιού που συσσωρεύθηκε έπεσαν πολλά δέντρα στο λεκανοπέδιο, ακόμη και μέσα σε δρόμους, με αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις κοπής δέντρων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι συνεχείς. Οι δρόμοι, πάντως, μέχρι χθες το μεσημέρι ήταν διαθέσιμοι στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Tο μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Νευροκόπι»
Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος, η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη υπό την έννοια ότι οι δρόμοι παρέμεναν ανοιχτοί. Πρόσθεσε ότι από το βράδυ της Τετάρτης τα μηχανήματα αποχιονισμού του εργολάβου με τον οποίο είναι συμβεβλημένη η Π.Ε. Δράμας βρίσκονταν στους δρόμους, τόσο προς το λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου όσο και προς το Παρανέστι. Επρόκειτο για εννέα περίπου μηχανήματα έργου, τα οποία εξασφάλισε για τον αποχιονισμό η Π.Ε. Δράμας και επιπλέον τα μηχανήματα τα οποία διατέθηκαν από τους δήμους. Σημείωσε επίσης ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε γενικότερα στην περιοχή του Νευροκοπίου, όπου υπήρχε έντονη χιονόπτωση. Βέβαια, η κατάσταση ήταν αντιμετωπίσιμη και δεν έκλεισε κανένας δρόμος. Κρατήσαμε όλες τις κεντρικές αρτηρίες ανοικτές στην κυκλοφορία και τα χωριά του λεκανοπεδίου είχαν συνεχώς οδική πρόσβαση προς το κέντρο του Νευροκοπίου. Από την Εξοχή προς τη Δράμα δεν επιτρέπεται η κίνηση χωρίς αλυσίδες».

Δήμαρχος Νευροκοπίου: «Είχαμε πολλές πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση»
Ο Δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης επεσήμανε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν δύσκολη, καθώς το χιόνι έπεφτε συνεχώς από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης και λόγω βάρους προκάλεσε σπάσιμο κλαδιών και πτώσεις πολλών δέντρων. Πρόσθεσε ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νευροκοπίου έκοβε συνεχώς δέντρα για να ανοίξει δρόμους, ενώ όλα τα χωριά του λεκανοπεδίου μέχρι τουλάχιστον και τις 10 το πρωί της Πέμπτης δεν είχαν ρεύμα, αν και προς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η ΔΕΗ προσπάθησε να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση σε κάποια σημεία αρχικά στην περιοχή μεταξύ Περιθωρίου και Βροντούς. Διακοπές παρουσιάστηκαν και στο κέντρο του Νευροκοπίου. «Αν σταματήσει η χιονόπτωση, η κατάσταση αντιμετωπίζεται. Εάν όμως συνεχιστεί η χιονόπτωση, θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Πάντως δεν είχαμε περιπτώσεις κατά τις οποίες να κινδύνεψαν άνθρωποι, όπως δεν είχαμε αναφορές και για υλικές ζημιές. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σχετίζονται με τις διακοπές ρεύματος κυρίως σε περιπτώσεις ασθενών ή των ανθρώπων που έχουν λέβητες πετρελαίου και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θέρμανση. Ωστόσο, μέσω των Προέδρων των Κοινοτήτων του λεκανοπεδίου ο Δήμος Νευροκοπίου ελέγχει την κατάσταση ανά πάσα στιγμή», σημείωσε ο Δήμαρχος Νευροκοπίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Δήμος διέθετε για τον αποχιονισμό τρία δικά του μηχανήματα και τα συμβεβλημένα μηχανήματα και τρακτέρ σε κάθε κοινότητα του λεκανοπεδίου.
Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τις 09.00 το πρωί της Πέμπτης και μέχρι την ύφεση των φαινομένων απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λοιπών οχημάτων που δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από το 17ο χλμ. έως το 53ο χλμ. Όπως διευκρίνισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, οι οδηγοί που κινούνταν στο οδικό δίκτυο της περιοχής έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ συνιστούσε συμμόρφωση των οδηγών με τα σήματα κυκλοφορίας και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ λόγω των καιρικών φαινομένων
Ευρύτερα στην περιοχή της ΑΜΘ δόθηκαν από την Γ.Π. Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ οι ακόλουθες οδηγίες:
«Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων:1) Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από 17 έως 53 χλμ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από 17 έως 53 χλμ.
Για την περιοχή της Ξάνθης:Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από 20 χλμ.
2) Ε.Ο Ξάνθης – Δράμας, από 10 χλμ. έως τα όρια με νομό Δράμας
Για την περιοχή της Ροδόπης:Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης ροής υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις:
1) Αγ. Μαρίνας Ιμέρου2) Μωσαϊκού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ