Χωρίς απουσίες από covid στα σχολεία της Δράμας

0
7714

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα, αν εξαιρεθεί το πρόβλημα με τα ανοικτά παράθυρα εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών

Χωρίς απουσίες μαθητών ή εκπαιδευτικών με αιτία τη νόσηση από covid κυλούν τα διά ζώσης μαθήματα που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Την ίδια ώρα, υπάρχει επάρκεια σε αντισηπτικά που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των μαθημάτων σε συνθήκες ασφάλειας, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».
Τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι καταρχάς τα ανοικτά παράθυρα που απαιτεί ο ΕΟΔΥ, όπου λόγω της πτώσης των θερμοκρασιών δημιουργεί αναπόφευκτα ζητήματα στις τάξεις. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός μαθητών στα τμήματα που φθάνουν τους 25 είναι ένας παράγοντας που αποπνέει προβληματισμό. Επίσης, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας δεν είναι επαρκής και ο αριθμός των καθαριστριών, αφού υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες μία καθαρίστρια πρέπει να μεριμνήσει για ένα σχολείο με 250 μαθητές και παράλληλα θα πρέπει προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας και σε άλλες σχολικές μονάδες.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης δήλωσε χθες στα «Χ» ότι το θέμα των ανοικτών παραθύρων κατά διαστήματα στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου είναι ένα πρόβλημα, ιδιαίτερα τώρα με την πτώση των θερμοκρασιών. Πάντως, όπως είπε, οι λύσεις με τις κουβέρτες προκειμένου να ζεσταθούν οι μαθητές δεν έχει καταγραφεί ακόμη σε σχολεία της Δράμας.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των μαθητών στα διά ζώσης μαθήματα, ο κ. Αρτεμιάδης είπε ότι δεν υπάρχουν απουσίες παιδιών, ωστόσο μία μικρή μείωση μαθητών υπάρχει στα ολοήμερα σχολεία. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους γονείς που εμφανίζονταν ως αρνητές του κορωνοϊού, αυτοί έχουν μειωθεί αρκετά, ιδιαίτερα μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη Δράμα κατά την περίοδο του Νοεμβρίου.
Σχετικά με τη διεξαγωγή των rapid test στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, ο κ. Αρτεμιάδης σημείωσε ότι υπάρχει ανταπόκριση. «Οι συνάδελφοι προσέρχονται για διαγνωστικές εξετάσεις με τη μέθοδο των rapid test στα στρατόπεδα Παπαργύρη και Φωστηρίδη, όπου αυτά διεξάγονται. Επίσης, υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που αξιοποιούν τα rapid test που γίνονται από τον ΕΟΔΥ στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας. Τα ραντεβού για τον έλεγχο με rapid test κλείνονται μέσω της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία είναι ανοικτή από 7 Ιανουαρίου. Τα ραντεβού για rapid test κλείνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου μία ή δύο ημέρες μετά. Εμείς ως συνδικαλιστικό κίνημα ζητήσαμε τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων test. Εφόσον το ζητήσαμε, θεωρώ ότι οι συνάδελφοι μπορούν και πρέπει να κάνουν τεστ».
Σχετικά με τα προβλήματα στην επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων, ο κ. Αρτεμιάδης είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ο μεγάλος αριθμός μαθητών στις τάξεις και οι αποστάσεις που θα έπρεπε να έχουν μεταξύ τους. «Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί, ενώ ένα μεγάλο επίσης πρόβλημα είναι και το θέμα των καθαριστριών. Δεν μπορεί να κρατούμε ένα σχολείο με 250 παιδιά και 16 τμήματα με μία καθαρίστρια, έστω και με επτάωρο οπότε και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να προσληφθούν περισσότερες καθαρίστριες. Οι καθαρίστριες προσλήφθηκαν με καθυστέρηση, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι αρκετές. Ευχαριστούμε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αύξηση των ωρών των καθαριστριών, αλλά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερος αριθμός καθαριστριών, αν και αυτό δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τον Δήμο Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!